Kurban kesmek cep yakacak, İşte 2023 kurban fiyatları

Ekonomik krizin etkileri katlanarak artıyor. Kurban bayramı yaklaşırken, kurbanlık fiyatlarındaki artış dudak ısırtıyor. Büyük baş kurbanlık fiyatları vatandaşın bayram sevincini kursağında koyacağa benziyor. Küçükbaş kurbanlık 7 bin TL, büyük başların ise 84 bin TL'den başlayacağını açıklayan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Türkiye geneline göre 20 milyon büyükbaş, 64 milyon küçükbaş hayvan olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Kurban kesmek cep yakacak, İşte 2023  kurban fiyatları

Hayvan sayısının yeterli olduğunu belirten Osman Yardımcı, koç almaya kalksanız en kötü şartta 7-8 bin TL, büyükbaşın hisse fiyatı ise 12-15 bin arası değişiyor dedi. Büyükbaş kurbanlık 7 hisse olduğuna göre bu da yaklaşık 84 bin TL tekabül ediyor.

Kurban Bayramına sayılı gün kala, Türkiye’deki küçükbaş ve büyükbaş varlığı ve fiyatları merak konusu oldu. 2023 yılı kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan oranını değerlendiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, hayvan sayısının yeterli düzeyde olduğunu belirtti.

1440317.webp

''Canlı kilo fiyatı 140-150 TL'den başlıyor"

Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş, 64 milyon küçükbaş hayvan olduğunu belirten Yardımcı, et fiyatlarına dikkati çekti. Fiyatların normal olduğunu da belirten Başkan Yardımcı, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatının 140-160 TL arasında olduğunu söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet