MEB'den son dakika açıklaması! Ortak sınavlar için detaylar...

MEB yaptığı son dakika açıklamasında ortak yapılacak olan sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sınavlarda ucu açık sorular sorulacağını belirtirken; Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil sınavlarının iki aşamda gerçekleşeceğini bildirdi.

Yayınlanma:
MEB'den son dakika açıklaması! Ortak sınavlar için detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere yeni bir sınav daha duyuruldu. Ortak sınavlara ilişkin açıklamalar yapan MEB, detayları paylaştı. Ülke genelinde etkili olacak ortak sınavlar ile birlikte öğrencilere sınavların ayrıntıları duyuruldu. Öğrencilerin omzuna yeni bir sınav sorumluluğu eklendi.

ORTAK SINAVLAR AÇIKLANDI

Öğrencilere duyurulan ortak sınav ile birlikte detaylar paylaşıldı. MEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte 2023 - 2024 eğitim öğretim yılına özel, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, il ve ilçe genelinde ortak yazılı sınavlar yapılacak. Sınavlarda klasik sorular yerine çoktan seçmeli sorular yer alacak.

Paylaşılan projenin detayları ile birlikte, altyapıların hazırlanmasıyla, sınavlarda ucu açık sorular kullanılacak. Ülke genelinde yapılması planlanan yazılı ortak sınavların içerisinde bulunan sorular, ucu açık ya da ucu açık ve kısa cevaplardan oluşacak şekilde öğrencilere sunulacak.

whyexamreviewisagamechangerforyourriskmgmtcourse-min-scaled.jpg

BU DERSLERDE 2 SINAV OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan ortak sınavda; Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil sınavlarının yazılı ve uygulamalı bir şekilde yapılacağının altı çizildi. Bu sınavlar iki aşama ile tamamlanacak.

Belirtilen derslerde öncelikle yazılı sınavlar yapılacak, daha sonra ise her öğrenci için ayrılan zaman diliminde uygulama sınavı yapılacak. Ders öğretmenleri tarafından öğrenciler, dinleme ve konuşma becerileri test edilerek sınavlara tabi tutulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet