Petrol Fiyatları Yeniden Yükseliyor

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 80,84 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kızıldeniz'deki gelişmeler ve Yemen'deki Husilerin eylemleri, petrol fiyatları üzerinde belirleyici bir rol oynuyor ve enerji sevkiyatlarına ilişkin endişeleri artırıyor.

Yayınlanma:
Petrol Fiyatları Yeniden Yükseliyor

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 80,84 dolar seviyesinden işlem görüyor. Dün 81,45 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 80,85 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.49 itibarıyla, Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,01 azalışla 80,84 dolara düştü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 75,47 dolara işlem gördü.

Kızıldeniz'deki Gelişmeler ve Fiyatlar Üzerindeki Etkisi

Kızıldeniz'deki gelişmeler, petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak İsrail bandıralı gemilere saldıracağını açıklaması, enerji sektöründe tedirginlik yarattı. Husilerin Kızıldeniz'de bir ticari gemiyi roketlerle hedef aldıklarını ve İsrail'e ait askeri noktalara insansız hava aracıyla saldırı düzenlediklerini açıklamaları, bölgedeki güvenlik endişelerini artırdı. Bu durum, İngiliz enerji şirketi bp dahil birçok şirketin Kızıldeniz'deki seferlerini askıya almalarına neden oldu.

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı'nın Kızıldeniz'de insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesi düşürdüğünü açıklaması, bölgedeki gerilimi daha da artırdı. Bu gelişmeler, küresel tedarik zinciri krizinin yaşanabileceği endişelerini tetiklerken, enerji sevkiyatlarının da etkilenebileceği ihtimali, petrol fiyatlarını yukarı yönlü etkiliyor. Ancak, gelecek yılın ilk çeyreğinde beklenen arz fazlalığı, fiyatlardaki yükselişi sınırlıyor. Brent petrolde teknik analizler, 80,91 ile 81,11 dolar aralığını direnç, 80,71 ile 80,51 dolar aralığını ise destek bölgesi olarak gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet