Rus turistler nefes aldı! Rus bankasının kararı, Alanya'ya yaradı

Rus bankası VTB, bireysel müşterilerin para aktarımı yapılacabilecek ülkeler arasında Türkiye ve Hindistan'ın da yer alacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Rus turistler nefes aldı! Rus bankasının kararı, Alanya'ya yaradı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu Rus bankası VTB'nin bireysel müşterilerin para gönderebileceği ülkelere Türkiye'yi dahil etmesinin Alanya turizmine etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra ciddi baskılar ve özellikle Avrupa ülkelerinden yaptırımlar olduğunu söyleyen Dahaoğlu, Rusların VISA ve Master Card kullanamamaya başladığını hatırlattı. Dahaoğlu, Rusların yaşadıkları yaptırımın ardından Mir Ödeme Sistemi'ni devreye almalarıyla biraz olsun rahatlamalarına rağmen yine de istediklerini alamadığını ancak buna rağmen kullanmaya devam edebildiklerini belirtti.

‘RUS TURİSTLERİ RAHATLACAK KARAR’

Rusların VISA ve Master Card'ın kullanımına tekrar geçseler de ciddi komisyonlar ödeyeceklerinden kullanmayacaklarını vurgulayan Dahaoğlu, “Rusya'nın 2'nci büyük bankası VTB, en çok turist gönderdikleri Türkiye ve Hindistan başta olmak üzere 24 ülkede kullanıldığını söylüyorlar, belki kendi bankalarındaki insanlar SWIFT yapabileceklerini, para gönderebileceklerini, tatilde sıkıntı yaşamaları durumunda yakınları tarafından para alabileceklerini belirtiyorlar. Tabii ki bunun turizme katkısı olacaktır fakat bizler kıyı turizminde genellikle acenteler ve operatörler üzerinden çalıştığımız için insanlar uçak, otel, transferler, hatta turların ödemelerini paket olarak yapıyorlar. Bu yüzden burada pek paraya ihtiyaçları olmuyor ama olması durumunda da bu rahatlığın olması onlar için büyük bir artı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet