Süper Spor Lüks Otomobillerin Fiyat Listesi Açıklandı

Geçtiğimiz haftalarda, Otomobil Distribütörleri Derneği tarafından Ocak-Nisan 2023 döneminde en çok satılan otomobiller listesi açıklandı.

Yayınlanma:
Süper Spor Lüks Otomobillerin Fiyat Listesi Açıklandı

Bu liste, SUV modelleri, sedan modelleri gibi farklı kategorilerde en çok satılan otomobilleri de içeriyordu. Ancak şimdi sıra Türkiye'de en çok satılan süper lüks spor otomobillere geldi. Bu otomobillerin fiyatları oldukça yüksek olduğundan, kaç adetinin satıldığı ve en popüler olanın hangisi olduğu merak konusu oldu. İşte detaylar...

Bentayga

Bu liste, sıfır kilometre olarak satılan spor otomobillerin markalarını ve fiyatlarını içermektedir. Toplamda 4 markanın yer aldığı bu listede ilk sırayı 1919 yılında kurulan Bentley alıyor. İngiliz kökenli bu lüks ve spor otomobil üreticisi, Volkswagen çatısı altında faaliyet gösteriyor. 2023 yılının Ocak-Nisan döneminde ülkemizde toplamda 10 adet Bentley satılmıştır. Bu satışların 5 tanesi Bentayga modeline aittir. Bentayga'nın fiyatı ise 25 ile 30 milyon TL arasında değişiyor.

Ferrari

İkinci sırayı ise İtalyan kökenli Ferrari markası almaktadır. Ferrari, özellikle ünlüler arasında büyük bir hayran kitlesine sahiptir ve ülkemizde sadece 1 adet yetkili satıcıya sahiptir. Ocak-Nisan döneminde ise toplamda 8 adet Ferrari satılmıştır. Bu satışların 6 tanesi markanın amiral gemisi olan F8 Spider modeline aittir. F8 Spider'ın fiyatı ise 30 ile 35 milyon TL arasında değişiyor.

Aston Martin

Üçüncü sırada yine İngiliz kökenli bir marka olan Aston Martin yer almaktadır. Aston Martin, özellikle el işçiliği ile üretilen otomobilleriyle tanınıyor, benzer şekilde Rolls Royce markasıyla da aynı özelliği paylaşıyor. Ocak-Nisan döneminde toplamda 6 adet otomobil satılmıştır ve bu otomobillerin 3 tanesi DBX modeline aittir. DBX'nin fiyatı ise 15 ile 20 milyon TL arasında değişiyor.

Lamborghini

Son sırada ise yine İtalyan kökenli bir marka olan Lamborghini bulunmaktadır. Lamborghini, Bentley gibi VAG Grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Ocak-Nisan döneminde toplamda 5 adet otomobil satılmıştır ve bu otomobillerin 3 tanesi, geçtiğimiz günlerde sipariş almaktan vazgeçtiği Huracan modeline ait.

Bentley, Ferrari, Aston Martin ve Lamborghini gibi prestijli markaların otomobilleri, sınırlı sayıda satılmış olmasına rağmen büyük bir ilgi görüyor. Bu otomobillerin yüksek fiyat etiketleri, lüks ve performans arayan müşteriler tarafından tercih edilmelerine rağmen satış adetlerini sınırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet