Taksiciler kuyruğa girdi! Alanya taksimetre fiyatları güncellendi

Taksi ücretlerine yapılan zam sonrası taksimetre ayarını yaptırmak isteyen taksiciler, Alanya’da uzun kuyruklar oluşturdu.

Yayınlanma:
Taksiciler kuyruğa girdi! Alanya taksimetre fiyatları güncellendi

Son yapılan zam ile birlikte taksimetrelere ortalama yüzde 40’lık zam yapıldı. Bununla birlikte açılış 10 TL’den 14 TL’ye, kilometre ücreti 16 TL’den 20 TL’ye, indi bindi ise 45 TL’den 65 TL’ye çıktı. Zamların ardından bugün sabahın erken saatlerinde taksimetre ayarını yaptırmak isteyen taksici esnaflar, Alanya Sanayisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Taksimetre ayar ücreti ise bin TL olarak belirlendi.

‘MALİYETLER ARTARSA FİYATLAR GÜNCELLENEBİLİR’

Konu ile ilgili DİM TV’ye özel açıklamalarda bulunan Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, “İlçemizde faaliyet gösteren 890 ticari taksi ile ilgili fiyatlarımız güncellendi. Antalya Esnaf Odaları Birliği aracılığıyla bununla ilgili daha önce girişimlerimiz olmuştu. Çarşamba günü yapılan toplantının ardından belli bir rakamda mutabakat sağlandı. UKOME Genel Kurul kararları çıkartıldı. İlçemizde faaliyet gösteren taksilerin fiyat güncellemeleri, taksimetre ayarları bugün itibariyle de yapılıyor. Buradan esnaf arkadaşlarımıza çağrımız herkes kurallara uyarak, taksimetrelerini açarak müşteri memnuniyetlerini ön planda tutmalıdır. Maliyetlerimiz açısından olağanüstü bir fiyat hareketlenmesi olursa tekrar fiyat güncellemesine gidilebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet