TİP Alanya'da işçilerin yanında: "İşveren haksız kazanç sağlıyor"

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Alanya'da haklarını alamadıkları iddia edilen Mediterranean Breeze Hotel çalışanlarının yanında yer alarak Görev Holding önünde protesto düzenledi. İşçiler, aylardır sigortasız çalıştırılmanın ardından mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Yayınlanma:
TİP Alanya'da işçilerin yanında: "İşveren haksız kazanç sağlıyor"

Alanya'da bulunan Görev Holding’e bağlı Mediterranean Breeze Hotel çalışanlarının haklarını alamadıkları iddiasıyla başlattıkları mücadeleye Türkiye İşçi Partisi (TİP) destek verdi. TİP, aylardır sigortasız çalıştırılan ve otel satıldıktan sonra yeni devralan patron tarafından işten kovulan çalışanların hesabını sormak için İstanbul’da Görev Holding’in önünde basın açıklaması düzenledi. TİP Turizm İşçileri Dayanışması tarafından yapılan eylemde patrona seslenildi. Turizm İşçileri Dayanışması adına açıklamayı okuyan Mehmet Yıldız, “Her bir işçi haklarını alana kadar mücadelelerine devam edecekler” sözlerine yer verdi. Yıldız, basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: “ Alanya'da faaliyet gösteren Meditarren Brezee Otel çalışanları hiçbir hakkı ödenmeden toplu olarak işten çıkarıldı. İşçilerin işten çıkarılmasının üzerinden iki hafta geçmesine karşın patronlar tarafından bu güne kadar mağduriyetler giderilmemiş, verilen sözler tutulmamış ve işçiler boş vaatlerle oyalanmaya devam edilmişlerdir. Şirket yetkilileri işçilere haklarının ödeneceğine dair senetler vermişler ama senetler vade tarihinde ödenmemiştir. Hakların ödenmesi, mağduriyetlerin giderilmesi için ne bir yetkili ne de bir sorumluya ulaşılabilmektedir. Şirket yetkilileri adres ve telefon bilgilerini değiştirmiş ve hileli yollarla şirketi devretmiş gibi göstererek, isçilerin haklarını ödemekten kaçınmaktalar. Ortada şirketin devri gibi bir durum söz konusu değildir, sadece isim ve unvan değiştirerek isçilerin emekleri üzerinden kazandıkları paralarla faaliyetlerine devam etmektedir.

‘İŞVEREN HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR’

İşveren, otelin ruhsatının iptal edilmesine, çalışma izninin olmamasına ve bakanlık tarafından mühürlenmesine rağmen, yasadışı bir şekilde faaliyetine devam etmekte ve haksız kazanç elde etmeye devam etmektedir.
İsçiler ücretlerini ve diğer haklarını alamadıkları için en basit ihtiyaçlarını karşılayamaz, memleketlerine dönecek yol paraları dahi olmadığından dolayı sahilde gecelemektedirler.
Memleketlerine dönebilenler ise aylarca ücret alamadıkları için yoksulluğun pençesinde yasamaya çalışmaktalar. İsçilerin pek çoğu deprem bölgesinden çalışmaya gelmiş ve sezon ortasında kapı önüne konularak mağdur edilmişlerdir. Otel yetkilileri tüm bu mağduriyetleri bildikleri halde isçileri oyalamaya, haklarını ödememek için türlü hileli yollara başvurmaktadırlar.

‘DİRENİŞİN YANINDA, DESTEKÇİSİ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Buradan şirket yetkililerine sesleniyoruz; İşveren şirket ve bağlı olduğu Görev Holding, emekçilerin aylardır ödenemeyen ücretlerini, tüm yasal hak ve alacaklarını derhal ödeyin, onlarca isçinin ve ailelerinin mağduriyetlerine son verin. Zamların ve hayat pahalılığının zirveye vurduğu ayni zamanda okulların açıldığı bu dönemde bizlerin açlığa terkedilmesine seyirci kalan tüm yetkilileri; özellikle, yasadışı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren oteli denetlemeyen Turizm ve Kültür Bakanlığı'nı, isçilerin sigortasız çalıştırılmasına göz yuman, gerekli önlemleri almayan ve denetimleri yapmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı, ilgili tüm kamu kuru ve kuruluşlarını görevlerini yapmaya çağırıyoruz. İşçiler evlerine ekmek götürebilmek için yasal çalışma saatlerinin çok üzerinde sürelerde en ağır koşullarda aylarca çalıştırıldılar ve hakları patronlar tarafından gasp edildi; ancak bu arada otel patronları kasalarını ve ceplerini doldurdular. İşçiler haklı taleplerinin yerine getirilmesine kadar haklı ve meşru direnişlerine devam edecekler, hiç bir güç haklarını almaya engel olamayacaktır. Her bir işçi haklarını alana kadar mücadelelerine devam edecekler. Türkiye İşçi Partisi olarak işçi kardeşlerimizin tüm haklarını alana kadar sürdürecekleri direnişin yanında, destekçisi ve takipçisi olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet