TUİK Açıkladı Zam Şampiyonu Oteller Oldu

(TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, oteller yıllık bazda en çok, aylık bazda ise fiyatı en çok artan ikinci harcama grubu oldu.

Yayınlanma:
TUİK Açıkladı Zam Şampiyonu Oteller Oldu

TÜRKİYE İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, oteller yıllık bazda en çok, aylık bazda ise fiyatı en çok artan ikinci harcama grubu oldu.

198727.jpg

TÜİK’in açıkladığı verilere göre enflasyon mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak gerçekleşti.

Ana harcama grupları arasında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 9,85 ile giyim ve ayakkabı olurken onu yüzde 7,10 ile lokanta ve oteller, yüzde 5,14 ile eğitim takip etti. Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre fiyatı en fazla artan grup yüzde 68,98 ile lokanta ve oteller oldu. Lokanta ve otel harcamalarının ardından en çok fiyat artışı 66,93 ile sağlık ve yüzde 52,52 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde kaydedildi. ENAG'a göre ise mayısta tüketici fiyatları aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 105,45 oranında arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet