Turkcell, Ukrayna'daki Üç İştirakini NJJ Capital'e Devretti

Turkcell, bağlı ortaklıkları lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin NJJ Capital'e devredilmesi planını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurdu. Yönetim Kurulu kararları doğrultusunda gerçekleşecek devir işlemleri ve satış tutarları, yatırımcıların bilgisine sunuldu.

Yayınlanma:
Turkcell, Ukrayna'daki Üç İştirakini NJJ Capital'e Devretti

Turkcell, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı duyuruyla, bağlı ortaklıklarından lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin, NJJ Capital'e devredilmesi planını açıkladı. Şirket, 20 Aralık 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde hareket ederek, bu devir işlemlerini gerçekleştirdi.

Hisselerin Devri ve Sözleşme Detayları

Açıklamada, hisse devir sözleşmesinin 29 Aralık 2023 tarihinde imzalandığı belirtildi. Bu devir işlemi, tarafların müzakereleri sonucunda gerçekleşti ve işlemin belirsizlik taşımasından dolayı yatırımcıların yanıltılmaması için bilginin kamuya açıklanması ertelendi. Beher pay fiyatı ve toplam tutarın işlemin kapanışında belli olacağı ifade edildi.

Satış Sonrası İştirak ve Oy Hakları

Açıklamada ayrıca, satış sonrasında söz konusu varlıklarda iştirak oranı ile oy kullanma haklarının sıfırlanacağı bildirildi. Lifecell LLC için belirlenen satış tutarı 12 milyar 711 milyon 848 bin 745 Ukrayna Grivnası, LLC Global Bilgi için 47 milyon 226 bin 374 Ukrayna Grivnası ve LLC Ukrtower için 1 milyar 964 milyon 40 bin 941 Ukrayna Grivnası olarak belirlendi. Satış işlemleri, gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından tamamlanacak. Bu duyuru, Turkcell'in bağlı ortaklıklarındaki stratejik değişiklikleri ve şirketin gelecekteki yönünü işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet