Yeni Yıl İtibarıyla Günlük Ev Kiralamaları ve IMEI Kayıt Düzenlemeleri Yürürlüğe Giriyor

1 Ocak’tan itibaren günlük ev kiralamalarında ve cep telefonlarının IMEI numaralarının kayıt işlemlerinde yeni düzenlemeler yürürlüğe giriyor. Bu düzenlemeler, turizm sektörünü düzenlemeyi ve cep telefonlarındaki kayıt dışılığı engellemeyi amaçlıyor.

Yayınlanma:
Yeni Yıl İtibarıyla Günlük Ev Kiralamaları ve IMEI Kayıt Düzenlemeleri Yürürlüğe Giriyor

Yeni yıl ile birlikte, günlük ev kiralamalarında ve cep telefonlarının IMEI numaralarının kayıt işlemlerinde önemli değişiklikler yapılıyor. 1 Ocak'tan itibaren, turizm amaçlı kiralanan konutlarda kiralama izin belgesi alınması zorunlu hale gelecek. İzin belgesi olmaksızın yapılan kiralamalara yüksek miktarda cezalar uygulanacak.

Günlük Ev Kiralamalarında Yeni Düzenleme

Turizm amaçlı kiralanan konutlar için artık kiralama izin belgesi alınması gerekecek. İzin belgesi almadan konut kiralayanlara, konut başına 100.000 TL ceza uygulanacak. İzin belgesi için tanınan 15 günlük sürenin sonunda, hâlâ belge almadan kiralama yapmaya devam edenlere ise 500.000 TL ceza kesilecek. Yeni düzenleme ile kayıt dışılığın engellenmesi ve turizm sektörünün sağlıklı ilerlemesi hedefleniyor.

IMEI Numaralarına Kayıt Düzenlemesi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan düzenleme ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, ithal ya da imal edilen veya yurt dışından getirilen cep telefonlarının IMEI numaralarının kayıt işlemleri zorunlu kılınacak. Kayıt işlemleri, ithalatçı veya imalatçı için tahsis edilen kullanıcı hesabı ile yapılacak. Ayrıca, BTK'nın Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'ne kayıtlı IMEI numaraları, belirli bir süre elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almadıklarında kullanıma kapatılacak. Bu düzenleme, cep telefonlarındaki kayıt dışılığı engellemeyi ve elektronik haberleşme güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet