Yılbaşı Lezzetlerinde Fiyat Fırtınası: Kuruyemişlerde Yüzde 150 Artış

Yılbaşı yaklaşırken, kuruyemiş fiyatlarındaki artış dikkat çekici seviyelere ulaştı. Özellikle fındık, fıstık, kaju ve badem gibi popüler kuruyemişlerin fiyatlarında büyük yükselişler görülüyor. Bu durum, yılbaşı sofralarını da etkileyebilir.

Yayınlanma:
Yılbaşı Lezzetlerinde Fiyat Fırtınası: Kuruyemişlerde Yüzde 150 Artış

Kuruyemiş fiyatlarındaki artış, yüzde 150'ye ulaşarak tüketicileri zorlamaya başladı. Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi olan fındık, fıstık, kaju, badem ve çekirdek gibi atıştırmalıkların fiyatlarındaki bu yükseliş, çerez tabaklarının boş kalabileceğine işaret ediyor.

Kuruyemiş Fiyatlarındaki Büyük Yükseliş

Antep fıstığının kilosu geçen yıla göre 500 lira artarak 700 liraya, fındığın kilosu ise 350 lira artışla 500 liraya yükseldi. Kaju ve bademin fiyatları da sırasıyla 300 lira ve 100 lira artış gösterdi. Yükselen fiyatlarla birlikte, karışık kokteyl kuruyemişler en çok tercih edilen ürünler arasına girdi.

Esnaftan Tavsiyeler ve Uyarılar

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, fiyatların içerik gramajlarına göre değiştiğini belirterek, tüketicilere atom karışık, mega karışık ve lüks karışık gibi ürünleri önerdi. Sevimli, özellikle Antep fıstığı ve badem gibi yerli ürünlerin bu sene de popüler olacağını dile getirdi. Ayrıca tüketicilere kuru yemiş alışverişlerini büyük marketler yerine kuru yemişçi esnaflarından yapmalarını önerdi. Sevimli'ye göre, esnaflardaki hızlı sirkülasyon, ürünlerin tazeliğini korumasına yardımcı oluyor. Bu yılbaşı, kuruyemiş fiyatlarındaki artışın tüketici tercihlerini nasıl etkileyeceği merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet