Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek İle İlgili Soruşturma: CHP'li Gökçen'den Bakan Tunç'a Seyhan Avşar Soruları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalet Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, gazeteci Seyhan Avşar'a yönelik açılan soruşturmayı Meclis gündemine taşıdı. Gökçen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a hitaben verdiği soru önergesinde, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in Seyhan Avşar hakkında soruşturma ve gözaltı talimatı verip vermediğini sordu. İşte Gökçen'in Adalet Bakanı Tunç'a yönelttiği sorular:

Yayınlanma:
Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek İle İlgili Soruşturma: CHP'li Gökçen'den Bakan Tunç'a Seyhan Avşar Soruları

1. Urfi Çetinkaya ve Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek İlişkisi:

Halk TV'nin erişim engeli getirilen ve daha sonra kaldırılan haberde geçen iddiaya göre, Urfi Çetinkaya'nın adamları, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'e ulaşmaya çalıştı. Bu istihbarat doğru mudur?

2. Rüşvet İddiaları ve İstihbaratın Yönetimi:

Urfi Çetinkaya'nın adamları tarafından, Adli Tıp Kurumu'ndan Çetinkaya'nın sağlık durumunu düzenleyen bir rapor için 5 milyon dolar teklif edildiği iddiası doğru mudur? Bu bilgiyi alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na bildirmiş midir?

3. Operasyonun Önlenmesi ve Yetkililerin Tavizi:

İstihbarat sonrasında neden detaylı bir inceleme ve operasyon yerine, Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu Başkanı uyarılarak operasyonun önüne geçildi?

4. Sahte Belgeler ve İnceleme:

Adalet Bakanlığı tarafından bu olayda fark edilen sahte resmi belge hazırlama suçuyla ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

5. Daha Önceki Sahte Belgeler:

Bakanlık tarafından daha önce de benzer olaylarda hazırlanan sahte belgeler fark edilmiş midir? Eğer evetse, bu belgeler hangi haberleri etkiledi ve sahte belge hazırlayanlar hakkında inceleme başlatılmış mıdır?

6. Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ve Gözaltı Talimatı:

Gazeteci Seyhan Avşar hakkında soruşturma ve gözaltı talimatını veren Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek midir?

7. Avşar'ın Gözaltına Alınması ve İddiaların Doğruluğu:

Akın Gürlek'in avukatının İstanbul Adliyesi'ne giderek Avşar'ın gözaltına alınması konusunda baskı yaptığı iddiası doğru mudur?

Olayın Özeti:

Gazeteci Seyhan Avşar, "Felçli" lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın serbest kalması için Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temasa geçtiğine dair bir haber yapmıştı. Ancak bu haberin ardından İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı geldi. Avşar'ın iddiasına göre, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na bildirilmeden önce operasyon Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu Başkanı'na iletildi. Seyhan Avşar'ın sosyal medyada paylaştığı belgenin sahte olduğu ortaya çıkınca, Adalet Bakan Yardımcısı Gürlek kendisi de sahtecilikle suçlanmış oldu. Avşar, yaşananları paylaştıktan sonra hakkında soruşturma başlatıldı ve gözaltına alınma ihtimali ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet