Toplu Taşıma Hizmetlerine İlişkin Yeni Düzenlemeler Yolda

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, toplu taşımada değişiklikler yapacaklarını söyledi. Ticari plaka sahiplerinin mülkiyet sorunları için bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu düzenlemenin Meclis'e sunulması öncesinde son rötuşların yapıldığını ifade etti. Düzenlemenin yerel seçimlerden önce Meclis'e sunulabileceğini ve bu değişikliklerin kaliteli hizmet sunmayı ve vatandaş memnuniyetini artırmayı amaçladığını vurguladı.

Yayınlanma:
Toplu Taşıma Hizmetlerine İlişkin Yeni Düzenlemeler Yolda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, komisyonun çalışmaları kapsamında toplu taşıma alanında yeni düzenlemelerin geliştirildiğini duyurdu.

Karaismailoğlu, kentsel dönüşüm yasasının ardından toplu taşımayla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, mevcut durumda ticari plaka ve hat tahsisleriyle minibüs, otobüs ve taksilerin toplu taşıma hizmeti sunduğunu ifade etti. Bu kapsamda plaka sahibi esnafın mülkiyet sorunlarına yönelik bir çalışmanın hazırlandığını dile getirdi.

Özellikle taksiciler, dolmuşçular ve otobüs işletmecilerinin yaşadığı mülkiyet kaynaklı sorunları gidermek amacıyla bir çalışma başlatıldığını aktaran Karaismailoğlu, bu konuda esnaf, dernekler ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde ortak bir çözüm arayışında olduklarını belirtti.

toplu-tasima-icin-yeni-yasa-geliyor.jpeg

Karaismailoğlu, toplu taşımaya ilişkin yasal düzenlemelerin Meclis'e sunulması sürecine değinerek, bu teklifin yerel seçimler öncesinde Meclis gündemine gelebileceğini ve özel taşımacıların ve esnafın bu düzenlemeyi beklediğini vurguladı. Yapılacak düzenlemelerin esnafın endişelerini gidererek daha kaliteli bir hizmet sunulmasına katkı sağlayacağını ve bu durumun vatandaş memnuniyetini artıracağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet