Alanya Müftülüğü'nden Umre İçin Hazırlık Semineri

Alanya Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonuna katılacak 47 vatandaş için bir umre hazırlık semineri düzenledi. Seminerde, umre ibadetinin önemi ve gereklilikleri üzerine eğitimler verilerek, vatandaşların bilinçli ve hazırlıklı bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri hedeflendi.

Yayınlanma:
Alanya Müftülüğü'nden Umre İçin Hazırlık Semineri

Alanya Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu kapsamında ‘Servisli 15 Günlük 23.Tur, Servisli 15 Günlük 24.Tur, Yürüme Mesafeli 15 Günlük 11.Tur ve Özel Antalya 3 Servisli Tur’ umre programlarına kayıt yaptıran 47 vatandaşa yönelik umre hazırlık semineri düzenlendi. Alanya Müftülüğü’ne bağlı Kuyularönü Camii İmam Hatibi Âdem Yağcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde, Alanya Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu Görevlisi Fatih Yıldırım tarafından kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirildi. Seminerin ilk gününde Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından umre ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, ibadet bilinci ve umre ibadeti, Din Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Becerikli tarafından Hz. Peygamber (S.A.S.), Mescid-i Nebevi ve Medine, Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Mehmet Fatih Arslan tarafından umrenin hikmeti ve umredeki sembollerin anlamı konuları anlatıldı.


MANEVİ HAZIRLIK ANLATILDI
Seminerin ikinci gününde ise Uzman Vaiz Ali Patır tarafından umre yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlık ve bir arada yaşama bilinci, Murakıp Mustafa Aksoy tarafından temel sağlık bilgileri, Din Hizmetleri Uzmanı Medine Karacabay tarafından kadınlara özgü konular anlatıldı. Vatandaşların umre ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri amacıyla düzenlenen kursta umrecilere ayrıca genel ve idari konularla ilgili bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet