Bugün Yağmur Yağacak Mı? 26 Kasım Pazar Hava Durumu Raporu

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarla, 26 Kasım için 64 ilde "turuncu" ve "sarı" uyarıları geldi. İstanbul da bu uyarılardan nasibini alacak. Valilik ve AKOM'un duyurularıyla da dikkat çeken durum, hafta sonu hava tahminlerinde önemli bir yer tutuyor. Peki, 26 Kasım 2023 Pazar günü için hava durumu ne olacak?

Yayınlanma:
Bugün Yağmur Yağacak Mı? 26 Kasım Pazar Hava Durumu Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Kasım için 64 ilde "turuncu" ve "sarı" uyarılarında bulundu. Beklenen yağışlar ve fırtınalar, birçok bölgeyi etkisi altına alacak. İstanbul da bu durumdan nasibini alacak.

Bugün, iç ve batı bölgelerimizde yağışlar gözlemlenecek. Marmara, Ege ve Akdeniz'in kuzey bölgelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, güneyden esen rüzgarlar etkili olacak. Akdeniz iç bölgeleri ve Doğu Anadolu, şiddetli fırtına riskiyle karşı karşıya.

Adana, Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye gibi iller "sarı" uyarısı alırken, Aydın, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Konya, Manisa, Tekirdağ gibi iller "turuncu" uyarısı aldı.

Pazar günü ülke genelinde yağışlar devam edecek. İç, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sağanak yağmur ve kar beklenirken, kuzeybatı bölgelerinde rüzgarlar etkili olacak.

Özellikle İstanbul'da hava şartlarına dikkat edilmeli. Valilik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uyarılarına göre, şiddetli fırtınalara karşı tedbirli olunmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet