Bursa'da Sahte İçki Davasında Karar: 13 Yıl 9 Ay Hapis

Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi, sahte içkiden kaynaklanan ölümlere ilişkin davada, sanık Kamil Cihat İşçen'i 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Suç delillerini yok ettiği gerekçesiyle Raif Aytaç Uzcan'a da 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Yayınlanma:
Bursa'da Sahte İçki Davasında Karar: 13 Yıl 9 Ay Hapis

Bursa'da geçen yıl sahte içki nedeniyle meydana gelen ölümlere ilişkin açılan dava, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlandı. "Kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından yargılanan tutuklu sanık Kamil Cihat İşçen, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Suç Delillerini Yok Etmekten Ceza

Tutuksuz sanık Raif Aytaç Uzcan ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildi. Başka suçtan tutuklu sanık Oktay Yüce'nin beraatine karar verildi.

Olayın Geçmişi

Piremir ve Akçağlayan mahallelerinde, alkol aldıktan sonra fenalaşan ve hastaneye kaldırılan 14 kişiden 6'sı, sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hayatını kaybetmişti. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin soruşturma kapsamında sahte içki üretiminde kullanılan metil alkolü Bursa'da satan Raif Aytaç Uzcan'ı ve içkileri İzmir'den gönderen Oktay Yüce'yi gözaltına almıştı. Bu süreçte, Kamil Cihat İşçen de tutuklanmış, davada yargılanan Raif Aytaç Uzcan ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Bu karar, sahte içki üretimi ve satışı ile mücadelede hukukun caydırıcı rolünü göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sahte içki üretimi ve satışı gibi ciddi suçlarla mücadelede etkin bir yargı sürecinin işlediği ve suçluların cezalandırıldığı görülmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet