Denizbank, Özel Kapalı Fon Dolandırıcılığı Davasında Yeni Gelişmeler

Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nde "Özel kapalı fon" sistemiyle, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 19 mağdurun dolandırıldığı iddia edilen davada yeni detaylar ortaya çıktı. Şikayetçiler, BDDK'nın bu konudaki kararının iptali için İdare Mahkemesine başvurdu.

Yayınlanma:
Denizbank, Özel Kapalı Fon Dolandırıcılığı Davasında Yeni Gelişmeler

Denizbank'ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nde "Özel kapalı fon" sistemi aracılığıyla gerçekleştirildiği iddia edilen dolandırıcılık davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu dava, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 19 mağduru kapsıyor ve şube müdürü Seçil Erzan'ın merkezinde olduğu bir dolandırıcılık iddiasını içeriyor. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın 19 Ekim 2023 tarihinde verdiği takipsizlik kararına itiraz eden mağdurlar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nın kararının iptali için İdare Mahkemesine başvurdu.

Mağdurlar İdare Mahkemesine Başvurdu

BDDK'nın 14 Ağustos 2023 tarihli ve 10648 sayılı kararı, "5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 162. maddesine göre yazılı başvuruda bulunulmasına yer olmadığı" yönünde olmuş ve bu karar, savcılığın takipsizlik kararında belirtilen gerekçelerden biri olarak gösterilmişti. Bu duruma itiraz eden mağdurlar ve avukatları, İdare Mahkemesi'nde dava açarak yürütmenin durdurulması talebinde bulundu. Davacılar, BDDK'nın kararının kanuna ve hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, telafisi imkansız zararlara sebep olmaması için idarenin savunmasının beklenmeden yürütmenin durdurulmasını istedi.

İdare Mahkemesi, BDDK'dan savunma ve dava dosyasının gönderilmesine karar verirken, aynı zamanda savcılıktan da uyuşmazlıkla ilgili olarak verilen kararlara itiraz edilip edilmediği ve sonucunun gönderilmesini talep etti. Bu süreçte, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesi de davalar arasında hukuki bağlantı olup olmadığını saptamak üzere dosyayı inceleyecek. Öte yandan, bazı mağdurlar savcılığın "Bankacılık zimmeti" suçundan verilen takipsizlik kararına da itiraz etti. Bu itiraz üzerine, Denizbank A.Ş. ve Seçil Erzan'ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli yönünden verilen takipsizlik kararı, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirilecek. Bu dava, Türkiye'nin finans sektöründeki güvenlik ve denetim mekanizmalarını sorgulatan önemli bir olay olarak dikkat çekiyor ve mağdurların adalet arayışını simgeliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet