Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den Esenyurt'a Önemli Uyarılar

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Esenyurt'ta gerçekleşen "Deprem Dirençli Kent Esenyurt" programında, ilçenin depreme karşı hazırlıkları ve vatandaşlara yönelik önemli uyarılar hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma:
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den Esenyurt'a Önemli Uyarılar

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından gerçekleştirilen "Deprem Dirençli Kent Esenyurt" toplantısı, ilçedeki müteahhitler ve site yönetimleriyle bir araya gelindiği bir etkinlikti. Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Başkan Bozkurt, ilçenin depreme karşı hazırlıklarını ve gerçekleştirilen çalışmaları sunum eşliğinde paylaştı. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, toplantıda yaptığı konuşmada, halkın depreme karşı duyarlı olması gerektiğini ve bu konuda yöneticilerden talepte bulunmalarının önemine vurgu yaptı. Görür, "Biz her depremde binlerce insanımızı bir gecede gömüyoruz, hiç de akıllanmıyoruz. Yaşadığımız depremlere rağmen halen depremi yeni görmüş gibi umursamıyoruz. Sanki bize hiçbir şey olmaz gibi, ne sizin ne hükümetin ne de bu ülkeyi yönetenlerin hiç umursadığı yok." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem direnci konusunda diğer ülkelerden bir eksikliğinin olmadığını ve Esenyurt'u depreme dirençli bir kent haline getirmenin mümkün olduğunu belirtti. Görür, "Esenyurt'u depreme dirençli kent haline getirmek mümkün. Dünyada 'deprem dirençli kentler' oluşturmayı analitik düşünen çağdaş insanlar başarıyor. Örnekleri: Japonya, Meksika, Arjantin, Venezuela, İtalya." dedi. Ancak bu başarı için siyasi iradenin ve halkın talebinin olması gerektiğini vurgulayan Görür, "Deprem meselesi beka meselesidir." ifadelerini kullandı.

Başkan Bozkurt ise deprem meselesinin beka meselesi olduğuna dikkat çekerek, "Eğer bunu başaramazsak bu gün sahip olduğumuz her şeyi kaybetme riski ile karşı karşıya olmuş kalırız. Bizim odaklanmamız gereken iş bu." dedi. Bozkurt, Prof. Dr. Görür'ün çalışmalarının kendileri için önemli olduğunu ve destek aldıkları bir noktada olduklarını ifade etti. İlerleyen süreçte daha sık bir araya gelip kentteki sorunları konuşarak çözümler üreteceklerini belirtti. Başkan Bozkurt, "Her depremde elli binleri bir gecede toprağa vermeye devam ederiz ve bütün dünyada bize kuşkuyla bakar." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet