Dilan Polat'ın araçları, iddialar mahkeme sonucunda kesinleşirse satılacak

Kara para aklama ve örgüt kurma suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat'ın lüks araçlarına el konulmuştu. Peki o araçlara ne olacak? Avukat Umut Metin ile Avukat Kerem Olcayto, merak edilen tüm soruları cevapladı.

Yayınlanma:
Dilan Polat'ın araçları, iddialar mahkeme sonucunda kesinleşirse satılacak

MASAK tarafından aniden gözaltına alınan ve daha sonrasında kara para aklama, vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin lüks araçları evlerinin önünden tek tek çekildi. El konulan araçların son durumu ise merak konusu oldu. Peki Engin ve Dilan Polat çiftinin lüks araçlarına ne olacak? Uzman isim açıkladı. 54. madde detayına dikkat! İşte detaylar...

Kara para aklamak, vergi kaçırmak, örgüt kurmak ile suçlanan ve tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftine yapılan operasyon kapsamında el konulan otomobilleri Zeytinburnu'ndaki yediemin otoparkına çekildi. Peki bu lüks araçlara ne olacak? Merak edilen soruyu yanıtlayan Avukat Umut Metin ile Avukat Kerem Olcayto önemli açıklamalarda bulundu.

"DEVLET ŞU AN BU ARAÇLARA EL KOYMADI"

Konuyla ilgili konuşan Avukat Umut Metin, "Burada önemli olan şey bu araçlar şu anda zapt edildi. Devlet diyor ki: Bunlar suçtan elde edilen gelirle elde edilmiş araçlar olabilir veya olmayabilir. Ben bunları zapt ediyorum. Suçtan elde edilen bir gelirse ileride bu devletin hazinesine geçirilebilir. Şu an yediemin otoparkına çekilerek tedbir konuluyor. Bu durumu vatandaşlar çok karıştırıyorlar. Devlet şu an bu araçlara el koymadı. Şu anda müsadere yok tedbiren araçlar otoparklara alınıyor. Bu arada yargılamaları sürecek. Yargılama sürecinde beraat ederlerse bu araçlar kendilerine verilecek. Ceza alsalar bile araçların müsadere edilme ihtimali vardır." dedi.

gffgfg-28.jpg

54. MADDEYE DİKKAT!

54. maddeye dikkat çeken Avukat Metin, "Eşya müsaderesi diye bir hüküm var. 54. madde, diyor ki kasıtlı bir suçun işlenmesinde kullanılan veya suçun işlenmesinde tahsis edilen, suçtan meydana gelen eşyanın müsaderesine hüküm olunur. Burada bu kişilerin işlediği bir suç varsa bu suçtan bu eşyanın meydana geldiği ortaya konulursa bu arabaların devlete aidiyetine karar verilebilir. Bugün yapılan şey müsadere değil yani ‘devletin mülkiyetine geçsin’ durumu değil. Zapt altına alındı, otoparka çekildi.

"EĞER BÖYLEYSE EL KONULAMAZ"

Açıklamalarına devam eden Avukat Umut Metin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Uyuşturucu madde satışı üzerinden örnek vermek gerekirse uyuşturucunun satıldığı bir otomobil düşünelim. Burada devlet zapt eder, araçta uyuşturucu madde kullanıldığı tespit edilirse devlet tarafından el koyma ile müsadere edilir yani devletin mülkiyetine geçer. Eğer kişi araçta uyuşturucu taşımadığını ifade ederse, suça dahil olmayan iyi niyetli başka bir kişinin ise buna el konulmaz. Belki araçların ruhsat sahipleri başkası olabilir. ‘Mülkiyet sahibi kim, suç ile bağlantılı mı, suçtan elde edilen eşya mı?’ ona göre belirli olacak.

ARAÇLAR İHALE YOLUYLA SATILABİLİR Mİ, BU NE ZAMAN OLUR?

Bu araçlar şu anda satılamaz. Mülkiyet hakkı Anayasa tarafından korunan bir haktır. Bu kişilerin suçlu olduğuna dair karar verilmesi halinde bunlar satılır. Devletin mülkiyetine de geçmez."

fggf-32.jpg

"ARAÇLAR İHALE İLE SATILABİLİR"

Avukat Kerem Olcayto ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"El konulan araçlarla ilgili yargılamanın tamamlanması beklenecek. Yargılama tamamlandıktan sonra bahsi geçen araçlar yargılama sonunda ceza çıkarsa, kara para aklama ve diğer iddialar mahkeme sonucunda kesinleşirse bu millileştirilmiş olacak. Bu araçlar satılacak.

ARAÇLARIN GERİ İADESİ SÖZ KONUSU MU?

Aksi durumda geri iade edilir. Eğer beraat ederlerse bu geri iade edilir. Bu şu anda tedbir niteliğindedir aleyhine sonuçlanırsa kesin nitelik taşıyacak ve devlet bunu alacak. Tamamıyla tasarrufu devlete geçmiş olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet