Diş Hekimleri İçin Büyük Tehlike: Fakülteler ve İstekler

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı A. Tarık İşmen, diş hekimliği fakültelerindeki kontenjan artışının gelecek için ciddi sorunları beraberinde getirebileceğini belirtti. İşmen, bu artışın sebep olduğu sorunları akademik kadro yetersizliği, nitelikli eğitim imkanları ve meslek alanı talebi olarak sıraladı. TDB, mevcut fakültelerin güçlendirilmesi ve insan gücü planlamasının yapılması gerektiğini vurguluyor.

Yayınlanma:
Diş Hekimleri İçin Büyük Tehlike: Fakülteler ve İstekler

A. Tarık İşmen, diş hekimliği fakültelerindeki kontenjan artışının mevcut akademik kadro yetersizliği ve nitelikli eğitim imkanlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Mevcut durumda öğrenci mezuniyetleriyle birlikte yaklaşık 50 bin yeni diş hekimi piyasaya sürüleceğini, bu durumun diş hekimleri başına düşen hasta sayısını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Bununla birlikte, gelişmiş ülkelerdeki başvuru sıklığına kıyasla Türkiye'de diş hekimine başvuru oranının düşük olduğunu dile getirdi.

TDB, kontenjan artışı yerine mevcut fakültelerin akademik kadrolarının güçlendirilmesi, insan gücü planlamasının yapılması ve diğer taleplerinin karşılanması için ilgili kurumlarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

dishekimi.jpeg

Talepler ve İstekler Neler?

Diş hekimleri tarafından dile getirilen diğer talepler arasında, meslek dışı kişilerin ağız ve diş sağlığı kuruluşlarına ortak olmaması, emekli diş hekimlerine ilave ödeme yapılması, muayenehane açılışında gereksiz şartların kaldırılması ve diş hekimlerine yeşil pasaport verilmesi bulunuyor. Ayrıca özel sağlık kuruluşlarındaki taşeron diş hekimliği uygulamalarının sonlandırılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet