Dışişleri Bakanlığı'ndan ateşkes açıklaması geldi!

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail ve Gazze arasındaki 4 günlük ateşkesi ilişkin açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Gazze arasındaki 4 günlük ateşkesi "Akan kanın bir nebze olsun durması açısından önemli bir adım" olarak değerlendirdi.

Yayınlanma:
Dışişleri Bakanlığı'ndan ateşkes açıklaması geldi!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Gazze arasında gerçekleşen 4 günlük insani ateşkesin, altı haftadan uzun süredir devam eden çatışmalara ara verilmesi açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Ateşkesin, akan kanın bir nebze olsun durmasına katkı sağladığı ifade edildi.

Ateşkes Yarın Saat 10.00'da Başlayacak

İsrail ve Hamas arasında esir takası anlaşması yapıldı. Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Merzuk, 4 günlük geçici ateşkesin yarın saat 10.00'da başlayacağını duyurdu. Anlaşmaya göre Gazze'de esirlerin serbest bırakılması ve çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor. İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli karşılığında 50 İsrailli rehine serbest bırakılacak. Ayrıca, yardım taşıyan tıbbi malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilecek. İsrail de ateşkes süresince Gazze'de kimseye saldırmayacağını taahhüt etti. Bu anlaşma ile ilgili detaylar İsrail Başbakanlık Ofisi ve Hamas'tan yapılan açıklamalarda yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet