Dolandırıcılığı Davasında Yakalama Kararı: İş İnsanı Uğur Akkuş Aranıyor

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, kripto para ticareti vaadiyle 500 bin dolar dolandırıcılık iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Davada tanık ve sanıkların ifadeleri, dolandırıcılık şüphesiyle suçlanan Akkuş'un kaçtığı iddialarını güçlendiriyor.

Yayınlanma:
Dolandırıcılığı Davasında Yakalama Kararı: İş İnsanı Uğur Akkuş Aranıyor

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, kripto para ticareti vaadiyle 500 bin dolar dolandırıcılık iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Abdullah Alkreish, Feyza Betül Köksal ve Ercan Eşkin ile tarafların avukatları katılırken, müşteki Ömer A. da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Abdullah Alkreish, sanık Uğur Akkuş'la yazar olarak tanıştığını, işlem öncesinde güven oluşturmak için çalışma yaptıklarını ancak Akkuş'un olay günü ortadan kaybolduğunu belirtti. Akkuş'un kendilerini oyaladığını iddia eden Alkreish, Akkuş'un kaçarak Fransa'ya gittiğini öne sürdü.

Müşteki Ömer A. ise iş yerine çağrıldıklarında Akkuş'un kendilerine beş dakikada paranın hesaplarına geçeceğini söylediğini ancak işlem yapıldıktan sonra Akkuş'un ortadan kaybolduğunu ve zararlarının giderilmediğini dile getirdi.

İFADELER VE ARAMA KARARI DETAYLARI

Sanık Feyza Betül Köksal ise olay günü Akkuş'un iş yerinde bulunmaması üzerine bankaya gitmesi için kendisini aradığını ifade ederek suçlamaları reddetti.

Duruşmada müşteki ve sanıkların ifadeleri, Akkuş'un dolandırıcılık şüphesiyle kaçtığı iddialarını güçlendiriyor. Mahkeme, Akkuş hakkında yakalama kararı çıkararak duruşmayı erteledi ve davaya katılma talebini kabul etti. Akkuş'un avukatı, müvekkilinin kolay ulaşılamadığını belirterek bir sonraki duruşmada geleceğini bildirdi.

Öte yandan, Akkuş daha önce bu dosya kapsamında gözaltına alınmış ancak müşteki zararının giderildiğini bildirerek serbest bırakılmıştı. Mahkeme, Akkuş'un zorla getirilmesine yönelik karar aldı ve müşteki Anvar M'nin de duruşmaya zorla getirilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet