Dolar/TL ve Euro, Yeni Haftaya Seviyelerini Koruyarak Giriş Yaptı

Dolar/TL kuru, cuma günü yüzde 0,3'lük bir artışın ardından haftaya 29,8850 seviyesinden başladı. İstanbul serbest piyasada dolar 29,8850 liradan işlem görürken, euro ise 32,6860 liradan alıcı buldu. Serbest piyasada doların alış fiyatı 29,8830 lira, satış fiyatı ise 29,8850 lira olarak belirlendi. Önceki haftanın kapanışında doların satış fiyatı 29,8410 lira, euro ise 32,6310 lira seviyesindeydi.

Yayınlanma:
Dolar/TL ve Euro, Yeni Haftaya Seviyelerini Koruyarak Giriş Yaptı

Küresel Piyasalardaki Belirsizlikler ve Endişeler

Başlık: Fed'in Politika Yönlendirmesi ve Avrupa'daki Faiz İndirimi Beklentileri

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın "Yatırımcı Günleri" toplantılarına odaklanmış durumda. ABD'de iş gücü piyasasındaki sıkı duruşa rağmen hizmet sektöründeki yavaşlama, Fed'in gelecekteki para politikası adımlarına ilişkin belirsizlikleri artırıyor. Mart toplantısında yüzde 65 ihtimalle faiz indirimi beklenirken, bu durum tahvil piyasalarında satış baskısına neden oluyor. Avrupa'da ise ECB'nin faiz indirimine ilişkin belirsizlikler ve ekonomik aktiviteye dair olumsuz sinyaller, risk iştahını olumsuz etkiliyor.

TCMB Yatırımcı Günleri ve Beklenen Veriler

Başlık: Şimşek ve Erkan, JPMorgan'da Yatırımcılarla Buluşacak

Bu hafta dikkat çeken bir diğer gelişme ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın "Yatırımcı Günleri" toplantıları. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 11 Ocak'ta New York'taki JPMorgan merkezinde yatırımcılarla bir araya geleceği toplantı, piyasalarda yakından takip ediliyor. Bugün ise Almanya'nın ticaret dengesi ve perakende satışlar, Avro Bölgesi'nin perakende satışlar ve işsizlik oranı, Türkiye'nin hazine nakit dengesi gibi veriler de piyasalardaki hareketliliği etkileyecek.

Bu karmaşık tablo içinde, dünya genelinde ekonomistlerin daha düşük enflasyon beklentileri, küresel piyasalardaki dalgalanmaların seyrini belirleyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet