Ek MTV İkinci Taksit Ödeme Süresi Bugün Sona Eriyor

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurusuna göre, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksiti için son ödeme günü bugün. Ödeme yapılmaması durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ile karşılaşacak.

Yayınlanma:
Ek MTV İkinci Taksit Ödeme Süresi Bugün Sona Eriyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruyla, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemesinin bugün sona ereceğini hatırlattı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla getirilen ek MTV düzenlemesi, araç sahipleri için önemli bir mali yükümlülük oluşturuyor.

Duyuruya göre, ek MTV'nin ilk taksit ödemesi 6 Eylül'de tamamlanmış ve bu süreçte yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmişti. Hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si bu dönemde karşılanmıştı. Şimdi ise ikinci taksitin ödeme süresi 30 Kasım itibarıyla sona eriyor. Araç sahiplerinin, belirlenen süre içerisinde ödemelerini gerçekleştirmemeleri halinde aylık yüzde 3,5 oranında gecikme faizi uygulanacak.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesi "gib.gov.tr" üzerinden, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması aracılığıyla yapılabilecek. Ayrıca, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartları, banka hesapları, şubeler, mobil, telefon ve internet bankacılığı yoluyla da ödeme imkanı bulunuyor. Vergi dairesi vezneleri ile PTT şubeleri de ödeme için kullanılabilecek alternatifler arasında yer alıyor.

Bu duyuru, araç sahiplerine ödeme süresinin dolmak üzere olduğunu hatırlatarak, olası gecikme faizlerinden kaçınmaları için bir uyarı niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet