Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener Arasındaki Uzun Aradan Sonra İlk Görüşme

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak beklentileri artarken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti lideri Akşener ile ayrı ayrı görüştüğü öne sürüldü. Görüşmelerde şimdilik ittifak konusu ele alınmazken, Yavaş'ın Akşener'e işbirliğine hazır olduklarını ifade ettiği iddia ediliyor.

Yayınlanma:
Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener Arasındaki Uzun Aradan Sonra İlk Görüşme

Ankara ve İstanbul'un kritik öneme sahip olduğu yerel seçimlere yönelik CHP ve İYİ Parti arasında ittifak beklentileri artıyor. Bu doğrultuda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti lideri Akşener'le görüşmeleri dikkat çekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun, Pazartesi günü Akşener'le gerçekleştirdiği ve olumlu geçtiği belirtilen telefon görüşmesi, ittifak konusunun henüz gündeme gelmediğini gösteriyor.

Mansur Yavaş'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaret ise dikkat çekiciydi. Yavaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun selam ve sevgilerini Akşener'e ilettiğini ifade etmişti. Görüşme sırasında Yavaş'ın, "İttifak konusundaki mesajınızı aldık. Ancak işbirliğine hazırız" dediği iddia ediliyor.

Yerel seçimlere yönelik ittifak tartışmalarının ilerleyen günlerde nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor. Bu görüşmelerin sonuçları, seçim sürecinin seyrini önemli ölçüde etkileyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet