Elazığ'da Yıkılan Okul Skandalı: Hasarlı Dendi, Hasarsız Çıktı

Elazığ'da 2020 depreminin ardından yıkılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin usulsüz bir şekilde yıkıldığı iddiaları, hazırlanan raporlarla doğrulandı. Yıkım sürecinde resmi prosedürler takip edilmedi ve usulsüzlükler belgelendi. Dava süreci ve yaşanan gelişmeler, yıkımın detaylarını aydınlatma yolunda adımların atıldığını gösteriyor.

Yayınlanma:
Elazığ'da Yıkılan Okul Skandalı: Hasarlı Dendi, Hasarsız Çıktı

Elazığ'da 2020 depreminin ardından yıkılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin hasar raporu olmaksızın yıkıldığı iddiaları, hazırlanan raporlarla netlik kazandı. İlgili kurum yöneticileri hakkında dava açıldı ve duruşma tarihi belirlendi.

Okulun yıkılmasına dair ortaya çıkan soruşturma raporları, bina hasarı kaydı olmadan ve resmi izin alınmadan yıkıldığına işaret ediyor. Ayrıca, yıkımın ardında belediyenin otopark yapma niyetinin olduğu belirtiliyor.

Soruşturmanın Yönü

Yapılan araştırmalar sonucunda, yıkımın usulsüz olduğu ve talimatın kimden geldiğinin belirsiz olduğu vurgulanıyor. Yıkım kararı alınırken gerekli resmi prosedürlerin takip edilmediği raporlarla belirlendi.

Suç Duyurusu ve Süreç

Önceki dönem İl Başkanı tarafından yapılan suç duyurusunun ardından süreçte bilirkişi raporları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın incelemeleri iddiaları doğruladı. Yıkımın kamuya herhangi bir gelir sağlamadığı, usulsüzlük iddialarını destekledi.

Duruşma Öncesi Gelişmeler

27 Kasım'da yapılacak duruşma öncesinde skandalın detaylarına dair açıklamalar ve suçlamalar giderek artıyor. Olayın aydınlatılması adına sürecin geleceği merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet