Erdoğan, Hakem Meler ile Görüşerek 'Gerekeni Yapın' Talimatı Verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da destek için hastaneye geldi. Bakan Yerlikaya, şiddeti kınayarak, "Adalete inanıyoruz" dedi. Hakem Meler'in sağlık durumuyla ilgili bilgiler de paylaşıldı.

Yayınlanma:
Erdoğan, Hakem Meler ile Görüşerek 'Gerekeni Yapın' Talimatı Verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan şiddet olayına karşı hızla müdahalede bulundu. Hakem Halil Umut Meler'e sahada sarı lacivertli kulübün başkanı Faruk Koca ve diğer kişilerin saldırısına maruz kalmasının ardından Bakan Yerlikaya, hastanede Meler'i ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu ve TFF yöneticileri de hakem Meler'i hastanede ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, olay sonrasında hakem Meler'e geçmiş olsun dileklerini iletmek için telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı, yaşanan olayın ardından ilgili bakanlara gereken müdahalenin yapılması talimatını verdi.

2023-12-tff12-2.jpeg

İçişleri Bakanı Soylu'nun Açıklamaları

İçişleri Bakanı Soylu, yaşanan olayı kınayarak, "Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Halil Umut Meler'e maçtan sonra yapılan şiddeti hepimiz şiddetle kınıyoruz. Adalete inanıyoruz ve mahkeme sürecini takip ediyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca Bakan Yerlikaya, hakem Meler ve diğer görevli arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti ve sporun birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu vurguladı.

Sağlık Durumu ve Taburculuk Planları

Hakem Meler'in tedavi sürecine dair bilgileri paylaşan Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, sol gözdeki kanamanın azaldığını ve beyinde herhangi bir hasar olmadığını belirtti. Dr. Yörübulut, "Bugün misafirimiz olacak, büyük bir ihtimalle yarın sabah taburculuğunu planlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Telefon Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakem Meler'e "geçmiş olsun" dileklerini ilettiği telefon görüşmesinde, olayın ardından ilgili bakanlara gerekenin yapılması talimatını verdiğini ifade etti. Erdoğan, hem hakem Meler'den hem de doktorlarından sağlık durumu ile ilgili son bilgileri aldı.

Bu olay, Türk futbolunda yaşanan şiddetin bir kez daha gündeme gelmesiyle birlikte, sporun fair play ve birlik beraberlik ruhunu vurgulama gerekliliğini ortaya koymaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet