Erdoğan'dan İsrail Açıklaması: Biz Borçlu Değil Alacaklıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile görüşmesinin ardından İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dair yaptığı açıklamaları tekrarladı. Innovation Week İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Erdoğan, "İsrail'e borcumuz yok, biz borçlu değil alacaklıyız" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma:
Erdoğan'dan İsrail Açıklaması: Biz Borçlu Değil Alacaklıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni'nde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik dünya liderlerine tepki gösterdi. Geçtiğimiz hafta Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşme öncesinde yaptığı açıklamaları tekrarlayarak, "İsrail'e borcumuz yok, biz borçlu değil alacaklıyız" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin tarihinde zulme rıza göstermediğini ve İsrail'in vahşetine ses çıkarmayan bir taraf olmadıklarını vurguladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İlk günden beri sahip çıktığımız bu etkinliklere bundan sonra da gereken desteği vereceğiz. Kardeşlerim yeter ki siz çalışın. Siz bu ürünleri dünyanın dört bir yanına ulaştırın. Allah'ın izniyle sizi asla yalnız bırakmayız.

2012'den beri etkinliklere katılarak sizlerle beraber olduk. Sorunlarınıza çözüm aradık. Sizlerin ihtiyacı neyse karşılamaya çalıştık. Gerek ülkemize gelen liderlere gerek yurt dışı seyahatlerimizde öncelikli gündemimiz sizlerin meseleleridir.

İhracatçılarımızın ihtiyaçlarını gidermenin, yurt içinde ve yurt dışında önünüzü açmanın gayreti içinde olduk.

35 bin ihracatçımıza hususi damgalı pasaport verdik, toplam 45 milyar dolarlık destek sağladık.

Özellikle ihracaat hacminde tarihi bir başarı hikayesi yazdık. Göreve geldiğimizde yılda 36 milyar dolar ihracatı olan ülkemiz 254 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. İhracatını en hızlı artıran 3. ülke olduk. Yükseliş trendini devam ettiriyoruz. İhracatımız Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 7.4 oranında artarak 22 milyar dolara çıktı. Son iki aylık ihracat 254 milyar doları buldu. Bu başarıda emeği, alın teri olan sizleri yürekten tebrik ediyorum.

Bittik, battık, mahvolduk diyenlere aldırmadık, çabalarımızın meyvelerini rekor ihracat yaparak aldık

Bunlar sadece başlangıç. İhracat hedeflerini gerçekleştireceğiz.

İHA ve SİHA'larda elde ettiğimiz başarıyı, füze, gemi, zırhlı araç, kamera, hava savuma sistemleri ve elektronik harp sistemlerine teşmil etmek istiyoruz.

İnsansız hava araçlarındaki optik kameraları Kanada'dan tedarik ediyorduk. Terör odaklarına yönelik operasyonlar nedeniyle firma teslimatları yapmamaya başladı. Destek olmasını beklediğimiz müttefiğimiz karşısında Aselsan'ı talimatlandırdık. Arkadaşlarımız seferberlik ruhu ile gece gündüz çalışıp kamera üreterek yerli iha'larımzıa sundular. Üretimi ile yazılımı ile yerli ve milli kamera sistemini ülkemize kazandırdık. Kameraların üst versiyonunu geliştiriyoruz. Dünyanın en iyi performansına sahip bu kameramız. Şubat'tan itibaren seri üretimine geçeceğiz.

Kötü komşu hacet sahibi eder. Bu hikmeti bir kez daha yaşayarak gördük.

Kilogram başına ihracat değeri 20 bin doları bulan ürüne sahip olduk. İlk elektrikli aracımız togg da benzer bir başarı hikayesi. Bu sefer dışarıdan değil içimizdeki muhalefetin çelmeleri ile karşılaştık.

Devrim'i boğmak için hangi bahaneleri uydurdular ise Togg'u hedefe koydular. Bunun fabrikası yok iftirası attılar. Otomobillerin yurt dışından getirildiğini diyecek kadar ileri gittiler. Bir günlerini ayırıp üretim tesisini ziyaret etmediler. 12 binden fazla araca rağmen yalanlarını ısrarla devam ettiriyorlar. Aynı yalanlarını KAAN için dillendiriyorlar. Kendi kinlerinde debelensinler. Dikkate almıyoruz bunları. Ülkemizdeki inovasyon kültürünü güçlendirmeye çalışıyoruz. Önümüzde yürümemiz gereken uzun bir yol var. Türkiye yerinde saymakla yetinecek ülke değildir ve olamaz. İhracatta kendimizle yarışmalıyız.

İnovasyon haftasındaki gelişmelerin hepimize rehberlik edeceğine inanıyorum. 2002’den beri attığımız her adımı, belli bir plan ve vizyon doğrultusunda attık. İnovasyon meselesine hep ciddi önem verdik.

Artık nitelikli ve donanımlı gençlerimiz, geleceklerini yurt dışında değil Türkiye’de görüyor.

Şirketlerimiz, üniversitelerimiz dışarı açılmaktan uluslararası zemini oluşturmaktan korkmamalıdır. Türkiye'yi içine kapatmayı hedefleyen söylemleri iyi niyetli bulmuyoruz. 5. kol elemanları tarafından körüklenen lümpen faşizm büyük Türkiye yolundaki en büyük engellerden biri. Faşizm bilimin sanatın özgün ve özgür düşüncenin de hasmı. Bu düşüncenin gençlerimizi zehirlememize fırsat vermeyeceğiz.

İman vardır, iman varsa imkan da vardır dedik. Nice badire atlattık, bu ülkeden bir şey olmaz diyenleri başarılarımızla hüsrana uğrattık.

Balkanlara, Kafkaslara sahip çıkıyorsak Gazzeli kardeşlerimizin derdiyle de aynı şekilde dertleneceğiz. Bugün İsrail'in vahşetine ses çıkarmayanlardan olmadık. Tarihimizin hiçbir döneminde zulme rıza göstermedik. Birileri tarafından önümüzde konacak bir bagajımız olmadı. Biz borçlu değil alacaklıyız.

Türkiye zor zamanlarda sığınılacak güvenli yuva demektir. Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız. Ama ne surette olursa olsun yolda kalan olmayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet