Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi Açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde konuştu.

Yayınlanma:
Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddetin aileyi zedelediğini ifade ederek, bu tür durumların aile kavramıyla örtüşmediğini vurguladı. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin aile değerlerini yüceltme çabasının bir parçası olduğunu belirtti.

Ailenin Korunması Ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanunu

2012'de yasalaşan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu'ndan bahseden Erdoğan, bu yasanın önemine değindi ve son 21 yılda hayata geçirdikleri reformları vurguladı.

İstanbul Sözleşmesi'ne Yaklaşım

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının marjinal gruplar tarafından istismar edildiğini öne süren Erdoğan, çekilmenin kadın hakları açısından olumsuz bir etkisi olmadığını savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından başlayarak kadına yönelik şiddet konusunda önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, aile yapısına yönelik saldırıları reddederek, kadın haklarına verilen önemi vurguladı.

2002'de iktidara geldikleri seçimleri 'Anadolu ihtilali' olarak nitelendiren Erdoğan, 21 yılda çok sayıda 'başarı hikayesi' yazdıklarını ve bu hikayelerde kadınların da yer aldığını söyledi.

Erdoğan "Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa onlar vatanımız için hayatlarını feda eden şehitlerimizin anaları, eşleri, başımızın tacı öğretmenler, 15 Temmuz gecesi elinde bayraklarla darbecilere direnen demokrasi neferleridir" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Kadınlar da hakikatlerin farkında olduğu için yürütülen istismar faaliyetleri taban tutamıyor. Tüm hayatları kendileri gibi davranmayanları tahkir etmekle geçenlerin, yaşam tarzı yaygaraları komiktir... Kadınların taleplerine önceliklerimizin en başında yer vereceğiz. Türkiye yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak. Şiddetsiz bir Türkiye'yi sizlerle inşa edeceğiz."

Erdoğan'ın bu açıklamaları, aile ve kadına yönelik şiddet konusunda kamuoyundaki tartışmaları ve politika gelişmelerini yansıtıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet