Erdoğan'ın Berlin Ziyareti: Yüksek Güvenlik Önlemleri Alındı

Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri öncesi Berlin'de olağanüstü güvenlik önlemleri yürürlüğe konuldu. Başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı binalarının bulunduğu hükümet bölgesinde ağır silahlı polisler ve sıkı kontrollerle üst düzey güvenlik sağlanıyor.

Yayınlanma:
Erdoğan'ın Berlin Ziyareti: Yüksek Güvenlik Önlemleri Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile yapacağı görüşmeler öncesi başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı binalarının bulunduğu hükümet bölgesi (Regierungsvirtel) üst düzey tedbirlerle korunuyor.

Hükümet bölgesi ve çevresinde ağır silahlı polisler eşliğinde kontrol noktaları, trafiğe kapatılan sokaklar oluşturuldu. Alman Haber Ajansı DPA’nın verdiği bilgiye göre hükümet bölgesinde birinci düzey (en üst düzey) güvenlik önlemleri alınacak.

Alman Kriminal Dairesi (BKA) ve Berin Polisi alınacak tedbirleri “polis taktik gerekçeleri‘‘ ile resmen açıklamadı ancak görüşmelerin olacağı Berlin Mitte semtinde en az üç bölge görüşme boyunca girişe yasak bölge olacak.

En yoğun tedbirlerin Erdoğan’ın kalacağı otel bölgesinde alınacağı bildirilirken, bu amaçla otel çevresinde araçların park etmesi yasaklanacak, bisikletlerin girişi engellenecek, yasaklı bölgelere sadece o bölgede oturan ve çalışanlar girebilecek. Bu bölgelerde protesto gösterileri yapmak da yasaklar arasında.

Erdoğan’ın 2018 yılında Berlin’e yaptığı ziyaret esnasında kaldığı Adlon Hotel civarında bulunan rögar kapakları tek tek kontrol edilip polis tarafından mühürlenmiş çevrede bulunan büfeler kapatılıp mühürlenmişti. Aynı uygulamanın bu ziyarette de yapılması bekleniyor.

erdogan-a-berlin-de-olaganustu-guvenlik-3442.jpeg

Erdoğan’ın ziyareti esnasında gideceği yerlerde kapsamlı bomba aramaları yapılacak ve çatılara da keskin nişancılar yerleştirilecek. Erdoğan’ın 2018’de Berlin’e yaptığı ziyarette 4 bin 200 polis görev almıştı. O ziyaret öncesinde güvenlik güçleri ziyaret için “karada, suda ve havada tedbirler‘‘ mottosu ile hareket etmişti. Aynı tedbirler yine alınacak ancak ziyaret kısa süreceği için sadece bin 500 polis görev alacak.

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanjahu da Berlin ziyaretlerinde benzeri bir yüksek güvenlik tedbirleri ile ağırlanmış hatta belli bölgelerde vatandaşların evlerinin pencerelerini açmaları bile yasaklanmıştı.

Öte yandan Erdoğan’ın ziyareti esnasında protesto gösterileri de olacak. Polis bu gösterilerde Erdoğan taraftarları ile göstericiler arasında olaylalar yaşanmaması tedbirler aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet