Ereğli'de Batan Geminin Mürettebatını Arama Çalışmaları 25. Gününde

Türk bayraklı "Kafkametler" adlı geminin 19 Kasım'da batması sonucu kaybolan 7 mürettebatı bulma çalışmaları Ereğli açıklarında 25 gündür devam ediyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer ekipler karadan, havadan ve denizden arama faaliyetleri sürdürüyor. Geminin yerinde söküm çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Yayınlanma:
Ereğli'de Batan Geminin Mürettebatını Arama Çalışmaları 25. Gününde

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Zonguldak açıklarında 19 Kasım'da meydana gelen gemi kazasının ardından kaybolan 7 kişilik mürettebatın bulunması için devam eden arama çalışmaları 25. gününe girdi. Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batmıştı.

Gece Boyunca Karadan Tarama Faaliyetleri Sürdü

Gemi kazasının ardından kaybolan mürettebatın bulunması için Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ekipler gece boyunca karadan tarama faaliyeti yürüttü. Deniz Üs Komutanlığı personeli, botla liman içinde kıyı kesimlerini tararken, Sahil Güvenlik ekipleri de liman içinde ve dışında arama yapıyor.

Nene Hatun Gemisi Operasyona Destek Veriyor

Gemi kazasının ardından kaybolan mürettebatın bulunması için görevlendirilen Nene Hatun gemisi, her türlü hava şartlarına uygun operasyonel gücüyle çalışmalara destek sağlıyor. Bu gemi, gemi kazalarına, deniz kirliliğine ve yangınlara karşı KEGM'nin operasyonel gücünü artıran özelliklere sahip.

Söküm Çalışmaları ve Araştırmalar Devam Ediyor

Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde, geminin yerinde söküm çalışmalarına başlanacağı öğrenildi. Ayrıca, dalgıçlar ve yer altı görüntüleme cihazları kullanılarak kayıp mürettebatın arama çalışmaları sürdürülüyor.

Ekiplerin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Vali Osman Hacıbektaşoğlu koordinasyonunda Nene Hatun gemisinde yapılan istişare ve değerlendirme toplantısında, kayıp personeli arama ve kurtarma çalışmalarının koordinasyonu ele alındı.

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na Yük Taşıyan Gemi Kazası

Gemi kazası, Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı geminin, Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarpması sonucu meydana gelmişti. Kazada gemide bulunan 12 kişilik mürettebattan 5'inin cansız bedenine ulaşılmıştı. Arama çalışmaları, kayıp olan 7 mürettebatın bulunması için kararlılıkla sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet