Esenyurt Fon Vurgunu Davasında Denizbank Yetkililerine Yönelik Ciddi Suçlamalar

İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen milyonlarca dolarlık fon vurgunu davasında, Denizbank yetkilileri hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Şüpheli bankacı Seçil Erzan'ın yerini bildirmemek ve banka lehine ifade vermeye zorlamakla suçlanan yetkililere yönelik suç duyurusu yapıldı.

Yayınlanma:
Esenyurt Fon Vurgunu Davasında Denizbank Yetkililerine Yönelik Ciddi Suçlamalar

İstanbul Esenyurt'ta gerçekleşen ve eski futbolcuların da dahil olduğu büyük bir fon vurgunu davasında, Denizbank yetkilileri hakkında ciddi iddialar ortaya atıldı. Davanın avukatı Kerim Bahadır Şeker, bankanın şube müdürü Seçil Erzan'ın yerini üç gün boyunca adli mercilere bildirmeyerek ve onu banka lehine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Erzan, yüksek getirili fon vaadiyle 2.8 milyon dolar toplayıp geri ödememekle suçlanıyor.

İddialar ve Suçlamaların Detayları

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, iş insanı İsmail İbrahim Çağlar, Denizbank yetkililerinin soruşturma aşamasında delilleri kararttıkları, değiştirdikleri ve gizledikleri iddiasıyla suç duyurusu talebinde bulundu. Ancak bu talep, taraflarca yapılabileceği gerekçesiyle reddedildi. Banka yetkilileri arasında Hakan Ateş ve Sermin Tekin'in de bulunduğu on kişi hakkında, Erzan'ın yerini bildirmemek, hürriyetini kısıtlamak ve banka lehine ifade vermeye zorlamak suçlamaları yer aldı.

Dilekçede, banka mudilerinden gizli bir fon olduğu iddiasıyla para toplayan Erzan hakkında, vatandaşların şikayetleri sonucu 7 Nisan'da yakalama ve yurt dışına çıkış yasağı talebinde bulunulduğu belirtildi. Erzan'ın savcılık ifadesinde, banka yetkililerinin kendisine baskı yaptıklarını ve olayı banka dışına çıkarması yönünde ifade vermeye zorladıklarını açıkladığı iddia edildi. Hakan Ateş'in, Erzan'a olayı banka dışında gerçekleştirdiğini söylemesi halinde koruma ve yardım vaadinde bulunduğu öne sürüldü.

Ayrıca, Seçil Erzan'a yeni bir telefon verilerek eski telefonunu kırmasını ve içindeki mesajları silmesini istedikleri iddia edildi. Bu davada yer alan on şüpheliye yönelik, "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Suçluyu kayırma" ve "Suç delillerini bildirmeme" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Bu iddialar, davada önemli bir dönemeç oluşturuyor ve sürecin karmaşıklığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet