Eski ABD Dışişleri Çalışanından Olay Sözler: 4 Bin Filistinli Çocuğun Ölümü yeterli değil

Stuart Seldowitz adlı eski ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, New York'ta bir seyyar satıcıya yönelik olarak sosyal medyada gündem olan taciz olaylarıyla anıldı. Videolarda, Seldowitz'in satıcıya saldırgan ve hakaret içeren sözler sarf ettiği ve hatta Hz. Muhammed ve Kur'an'a hakaret içeren ifadeler kullandığı görüldü. Seldowitz'in önceki görevlerinden biri, 4 yıl boyunca ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail - Filistin İşleri Ofisi'nde müdür yardımcılığı yapmış olması da paylaşımlarda dile getirildi.

Yayınlanma:
Eski ABD Dışişleri Çalışanından Olay Sözler: 4 Bin Filistinli Çocuğun Ölümü yeterli değil

New York'ta Stuart Seldowitz adlı eski bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, sosyal medyada bir seyyar satıcıya yönelik taciz görüntüleriyle gündeme geldi. Videolarda, Seldowitz'in sokakta yiyecek satan bir kişiyi sözlü olarak taciz ettiği ve hatta saldırgan ifadeler kullandığı görülüyor.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, satıcının rahatsızlığını belirtmesine rağmen Seldowitz'in saldırgan tavrının devam ettiği görülüyor. Videolarda, söz konusu kişinin "sen teröristsin" şeklinde ifadeler kullandığı ve hatta "4 bin Filistinli çocuğu öldürdük, bu yeterli değildi, bu yeterli değildi" gibi rahatsız edici sözler sarf ettiği duyuluyor.

KUR'AN VE PEYGAMBERE DE HAKARET ETTİ

Ayrıca, farklı bir sosyal medya hesabında paylaşılan bir videoda ise Seldowitz'in yine bir sokak satıcısını taciz ederek, Hz. Muhammed ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı görüldü.

FİLİSTİN İŞLERİ OFİSİ'NDE MÜDÜR YARDIMCILIĞI YAPTI

Seldowitz'in önceki görevlerinden biri, 1999'dan 2003'e kadar ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Filistin İşleri Ofisi'nde müdür yardımcısı olarak çalışmış olması da sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bu olaylar üzerine, Seldowitz'in çalıştığı kuruluş, ilişkisini sonlandırdı ve "Videoda görülen eylemleri aşağılık, ırkçı ve firmamızda uyguladığımız standartların onuruna yakışmıyor" şeklinde bir açıklama yaptı.

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu olay, Seldowitz'in daha önceki diplomatik kariyeri ve görevleriyle birlikte kamuoyunun dikkatini çekti. Olayla ilgili daha fazla gelişme bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet