Fatih Terim Fonu Dolandırıcılık Davasında SPK Başkanı'ndan Açıklama: Fon Değil, Dolandırıcılık

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, 'Fatih Terim Fonu' olarak adlandırılan dolandırıcılık davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. SPK mevzuatına tabi olmayan bu olayın bir dolandırıcılık olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Fatih Terim Fonu Dolandırıcılık Davasında SPK Başkanı'ndan Açıklama: Fon Değil, Dolandırıcılık

Ekonomim'den Canan Sakarya'nın haberine göre, 'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen ve aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu pek çok kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen olaya ilişkin, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül açıklamada bulundu. Gönül, milletvekillerinin, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında sorduğu sorulara cevap verdi.

SPK Başkanı'nın Açıklaması

Gönül, söz konusu olayın SPK'ya tabi olmayan bir fonla ilgili olduğunu ve aslında bir dolandırıcılık vakası olduğunu ifade etti. "Adının fon olması fon olarak lanse edilmesi bizim mevzuatımızdaki bir yeri kapsamıyor" diyerek, olayın fon kavramıyla ilişkilendirilmesinin yanıltıcı olduğunu belirtti.

Olayın Detayları

Banka şube müdürü Seçil Erzan'ın 'Fatih Terim Fonu' adı altında dolandırıcılık yaptığı iddiası, Türk futbol dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcular, birikimlerini kaybettiklerini ifade etmişlerdi. Turan, Erzan'a toplamda 13 milyon 900 bin dolar nakit elden para verdiğini, ancak kalan parayı alamadığını belirtti.

Erzan hakkında 'nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik' suçlarından 226 yıl hapis cezası talep edildi. Mahkeme, Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Son Gelişmeler

Son olarak, Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'in de aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında 'tefecilikten' soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Bu dava, futbol dünyasında etik ve finansal güvenlik konularını gündeme getiriyor ve yatırımcıları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet