Gazeteci Barış Pehlivan Tahliye Edildi

Üç aydır tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan, davanın düşmesiyle tahliye edildi. Pehlivan, yaşadığı süreci 'küçük bir simge' olarak nitelerken, gazetecilere yönelik baskıların çözülmediğini belirterek, gazetecilik mesleğine devam edeceğini ifade etti.

Yayınlanma:
Gazeteci Barış Pehlivan Tahliye Edildi

Maltepe Açık Cezaevi’nde üç aydır tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan, ‘Mide Bulandıran Öykü’ başlıklı yazısı nedeniyle Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner’in açtığı dava sonucunda denetimli serbestlik hakkını kullanamamıştı. Aydıner, duruşma öncesi avukatı aracılığıyla şikayetinden vazgeçtiğini mahkemeye bildirmişti.

Dün görülen davaysa düştü ve Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, “Anadolu İnfaz Hakimliği’ne vereceğimiz dilekçeyle denetimli serbestlik kararı verilmesini talep edeceğiz” demişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Ersöz bugün Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı verildiğini ve kısa süre içerisinde tahliye edileceğini açıkladı. Ardından Pehlivan tahliye edildi.

'BASKILAR BİTMEDİ, BENİMKİ SADECE KÜÇÜK BİR SİMGE'

Tahliyesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pehlivan, şunları söyledi:

"Hiç olmaması gereken süreç yaşadım 3 aydır. Maalesef bu iktidar, yargı sistemi beni 3 aylığına cezaevine soktu. Hak ettiğim denetimli serbestlik hakkını bana çok gördüler. bu hakkımı savunmak için ciddi mücadele verdik. En sonunda bir davanın düşmesiyle birlikte denetimli serbestliğe ayrıldım. Yargıdaki çürümüşlüğün yanında okyanusta kum tanesi kadar kalıyor. Türkiye'de gazetecilere olan baskıları çözmüyor. Benimki sadece küçük simge.

Umarım böyle süreçleri daha az yaşadığımız Türkiye'ye kavuşuruz. Dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet