Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, toplu mezar açtıklarını duyurdu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Şifa Hastanesi'nde pek çok gömülmeyi bekleyen ceset bulunuyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, toplu mezar açtıklarını duyurdu.

Yayınlanma:
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, toplu mezar açtıklarını duyurdu

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetli saldırıları devam ediyor. Karadan da saldırıya geçen İsrail ordusu Gazze şehrinin önemli bir bölümünü işgal etti. Gazze kentinde yaralıların sığındığı noktalar arasında bulunan Şifa Hastanesi'ne ise saldırılar sürüyor.

'TOPLU MEZARI BİLDİRDİK'

Hastaneye yönelik saldırılar nedeniyle cansız bedenlerin gömülemediğini belirten Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, "Cenazeleri çıkarma çabalarımızın başarısız olmasının ardından Şifa Hastanesi'nde toplu mezar kazmaya başladığımızı Kızılhaç'a bildirdik" açıklaması yaptı.

1kapak-004.webp

100'DEN FAZLA CENAZE GÖMÜLEMİYOR

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu Riyş, Şifa Hastanesi'nde biriken cesetlerin sağlık felaketine yol açabileceği uyarısında bulundu. Ebu Riyş, hastane avlusu ve içinde 100'den fazla cenazenin İsrail'in yoğun saldırıları ve çevreyi kuşatması nedeniyle defnedilemediğini belirtti.

İsrail'in hastane çevresinde hareket eden her şeyi hedef aldığına dikkati çeken Ebu Riyş, hastanede cesetlerin yığıldığını aktardı.

1kapak-005.webp

YOĞUN SALDIRILAR ENGEL OLUYOR

Filistinli yetkili, sağlık personeli ve çalışanların cenazeleri defnetmeye çalıştığını ama yoğun saldırılar altında bunun mümkün olmadığını söyledi.

Gazze kentindeki Şifa Hastanesi ile bölgedeki bazı hastaneleri kuşatma altında tutan İsrail ordusu, hastaneye sık sık saldırılar düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet