Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde İnsanlık Dramı: Yiyecek ve Su Krizi 51 Hayatı Aldı

Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne 8 gün boyunca yeterli yiyecek ve su girişine izin verilmemesi, içerideki binlerce insanın açlıkla mücadele etmesine ve 51 hastanın ölümüne sebep oldu. İsrail kuşatması nedeniyle iletişim kopukluğu yaşanan hastane, çöp birikimi gibi çevresel tehditlerle karşı karşıya. Binlerce sağlık çalışanı ve yerinden edilmiş insan, ciddi tehlikede.

Yayınlanma:
Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde İnsanlık Dramı: Yiyecek ve Su Krizi 51 Hayatı Aldı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in kuşattığı ve şu anda içeride 7 bin kişinin bulunduğu Şifa Hastanesi'nde 8 gündür akılalmaz bir yaşam mücadelesi verilmeye çalışıldığını açıkladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'nın yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla insanımız var. İçeri alınmasına izin verilen yiyecek miktarı sadece 400 kişiye yetiyor. Hastanedeki hastalar açlık ve acı çekiyor, yerinden edilenler bir parça ekmek bile bulamıyor" ifadelerine yer verildi.

'DÜNYADAN İZOLE HALE GELDİ'

Binlerce insanın bulunduğu hastaneye 8 gündür zikredilmeyecek miktarda yiyecek ve su girdiğini belirten Kudra, "Bu süre zarfında 4'ü prematüre bebek olmak üzere 51 hasta öldü" bilgisini paylaştı.

İletişim kaybı nedeniyle Şifa Hastanesi'nin dünyadan tamamen izole hale geldiğini vurgulayan Kudra, hastanede biriken çöplerin mahsur kalanlar için yeni bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Kudra, "İşgal güçleri Şifa Hastanesi'nin altyapısını, su kuyularını ve oksijen ağını tahrip etti. Hastanede bin 500 sağlık personeli, yüzlerce hasta ve 7 binden fazla yerinden edilmiş insan ölümle karşı karşıyadır" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet