İsias Oteli Davası: Sanık ve Sanık Avukatları Dinleniyor

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan, 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli davası dördüncü gününde devam ediyor.

Yayınlanma:
İsias Oteli Davası: Sanık ve Sanık Avukatları Dinleniyor

Duruşma, 3. Ağır Ceza Mahkemesince adliyenin zemin katındaki çok amaçlı konferans salonunda gerçekleşiyor. Görülen davada, 5'i tutuklu 11 sanık yargılanıyor.

Sanık ve Sanık Avukatlarının Beyanı Alındı

Duruşmanın ilk gününde sanık savunmaları alındı, ikinci gün müştekilerin ifadeleri dinlendi, üçüncü gün ise tanıklar ifade verdi. Bugün ise sıra sanık ve sanık avukatlarının beyanlarını almakta.

Kuzey Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, duruşma arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "şampiyon melekleri" yitirmenin üzüntüsünü hala yaşadıklarını belirtti.

"Tek Dileğimiz Adaletin Örnek Bir Dava Olarak Vereceği Karar"

Ataoğlu, dört gündür davayı yakından takip ettiklerini ve Kuzey Kıbrıs'ta 1974 harekatı sonrasında ilk kez bu kadar fazla şehidin olduğunu söyledi. "Uzun soluklu bir mahkeme süreci olacak. Tek dileğimiz adaletin örnek bir dava olarak vereceği karar. Ve vereceği karar sonrasında bir daha bu canların yok olmaması, canlarımızdan olmamamız ana vatan Türkiye'deki canların da depremden zarar görmemesi içindir bütün temennimiz."

"Savunmalar Yalanla Gerçek Arasında"

Duruşma salonunda gerginliklerin yaşandığını belirten Ataoğlu, savunmaların yalanla gerçek arasında olduğunu söyledi. "Yalanla gerçek arasındaki savunmadan ne olur geri adım atalım, müsaade edelim bir daha böyle olaylar yaşanmasın. Adalet yerini bulsun."

Bir sanık avukatının duruşmaya Kuzey Kıbrıs'ın katılmaması gerektiği yönündeki beyanının anımsatılması üzerine Ataoğlu, "Biz KKTC ve ana vatan Türkiye olarak hepimizin bir kardeş olduğu aşikar. KKTC olarak ana vatanına gelip burada savunmasını yapamayacak diye herhangi bir olay söz konusu bile değil" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet