İsrail-Filistin Esir Takası Sonrası Gergin Anlar: 5 Filistinli Yaralandı

Hamas ve İsrail arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanesinden serbest bırakılan 30 Filistinli esir, Uluslararası Kızılhaç Örgütü konvoyu ile Batı Şeria'ya ulaştı. İsrail ordusunun baskını sırasında 5 Filistinli yaralandı.

Yayınlanma:
İsrail-Filistin Esir Takası Sonrası Gergin Anlar: 5 Filistinli Yaralandı

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında, İsrail hapishanesinden serbest bırakılan Filistinli 30 kadın ve çocuk esir taşıyan Uluslararası Kızılhaç Örgütü konvoyu, işgal altındaki Batı Şeria'ya ulaşmak için zorlu bir süreçten geçti.

Filistinli 14 kadın ve 16 çocuğu taşıyan Kızılhaç konvoyu, gece geç saatlerde Ofer Askeri Hapishanesi'nden ayrıldı. Bu sırada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 10 İsrailli kadın ve çocuk esirin serbest bırakılmasıyla, taraflar arasındaki mutabakat gereği gözler İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Ofer Askeri Hapishanesi'nden serbest bırakılacak Filistinli esirlere çevrildi.

İsrail askerleri, Ofer Hapishanesi ve Ramallah yolundaki Filistin beldesi Betunya'da, bekleyen çoğunluğu genç Filistinlilere zırhlı askeri ciplerle müdahale etti. İsrail ordusu, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve kauçuk kaplı mermilerle ateş açtı. Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin gerçek mermiyle açtığı ateş sonucu biri ağır olmak üzere 5 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Kızılhaç konvoyu, İsrail ordusunun baskını ve çıkan olaylar nedeniyle, gece geç saatlerde İsrail ordusunun kontrolünden ayrılarak Batı Şeria'ya ulaştı. Filistinli esirler, Ramallah'a varışlarında onları karşılayan kalabalığın kutlamaları eşliğinde otobüsten indi.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinli esirlerin ailelerine İsrail polisi baskın düzenledi. İsrail polisi, esirlerin ailelerine "gösteri, kutlama yapmaması" ve "Filistin bayrağı açmaması" konusunda baskı uyguladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, Doğu Kudüs'ün Sur Bahir Mahallesi'nden Muhammed Cadallah'ın evine düzenlenen baskında bir aile yakınının darbedildiğini gösteriyor.

Taraflar arasında sağlanan mutabakata göre, çatışmalara verilen "insani ara" bu sabah yerel saatle 07.00'de sona erdi. Hamas ile İsrail arasında Gazze Şeridi'nde çatışmalara verilen "insani aranın" uzatılması için devam eden müzakereler sonucunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet