İsrail-Gazze Saldırılarında 70. Gün: Hayatta Kalma Mücadelesi Devam Ediyor!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında Gazze Şeridi'nde ölü sayısı 18 bin 800'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 51 bine çıktı. Altyapı, sağlık sistemine yapılan saldırılar ve insani durum endişe verici boyutlarda.

Yayınlanma:
İsrail-Gazze Saldırılarında 70. Gün: Hayatta Kalma Mücadelesi Devam Ediyor!

Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarının bilançosu ağırlaşıyor. Gazze hükümetinin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, ölü sayısının son 24 saatte 13 artarak toplam 18 bin 800'e çıktığı bildirildi. Ölenler arasında 8 bin çocuk, 6 bin 200 kadın, 300 sağlık personeli, 32 sivil savunma görevlisi ve 89 gazeteci bulunuyor.

israil-in-gazze-ye-saldirilarinda-70-gun.jpeg

Altyapı ve Sağlık Sistemine Ağır Darbe

Saldırılarda 126 hükümet binası yıkıldı, 90 okul ve üniversite hizmet dışı kaldı, 282 okul ve üniversite zarar gördü. 112 cami tamamen, 200'ü kısmen yıkıldı, 52 bin 500 konut hasar gördü. Gazze'de 22 hastane ve 53 sağlık merkezi kullanılamaz hale geldi, 102 ambulans zarar gördü. Ayrıca, 327 bin kişi bulaşıcı hastalığa yakalandı.

israil-in-gazze-ye-saldirilarinda-70-gun-3.jpeg

İnsani Durum ve Yardım Çağrısı

Açıklamaya göre, İsrail ordusu, "soykırım savaşının" başlangıcından bu yana beş kez kasıtlı olarak Gazze Şeridi'ndeki iletişim ağlarını ve interneti tamamen kesti. İletişimin kesilmesiyle ölü ve yaralılara ulaşılamadı ve bu da sayıların yükselmesine ve insani krizin derinleşmesine neden oldu. Açıklamada, mevcut durum göz önüne alınarak Arap ve İslam ülkelerinden, Gazze'de sahra hastaneleri kurması, ağır vakaları tedavi için ülkelerine kabul etmesi, ayrıca hastanelerin ve sağlık merkezlerinin onarılarak yeniden hizmete geçmesi için ciddi bir şekilde çalışması istendi. Saldırılar nedeniyle Gazze'deki konutların yaklaşık yüzde 61'inin yıkıldığı bilgisi geçilen açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Birliği ve tüm özgür dünya ülkelerinden barınma krizine bir çözüm bulmak için her türlü çabayı sarf etmesi talep edildi.

israil-in-gazze-ye-saldirilarinda-70-gun-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet