İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Takası İlerliyor

İsrail Başbakanı'nın ofisi, Mossad ve İsrail ordusunun serbest bırakılacak İsrailli esirlerin listesini aldığını açıkladı. Hamas ile İsrail arasındaki 4 günlük insani ateşkese denk gelen bu süreçte, esir takası için ilerleme kaydedildi. Dün akşam, Hamas 13 İsrailli esiri serbest bırakırken, İsrail ise 39 Filistinliyi salıverdi. Toplamda 50 İsrailli esir karşılığında 150 Filistinli serbest bırakılması planlanıyor. Süreçte kadın ve çocukların da bulunduğu esirler yer alıyor.

Yayınlanma:
İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Takası İlerliyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, bugün serbest bırakılacak İsrailli esirlerin listesinin, Mossad ve İsrail ordusu tarafından alındığı belirtildi.

Dün saat 07.00'de başlayan İsrail ile Hamas arasındaki 4 günlük insani ateşkeste, esir takası için çalışmalar hız kazandı. Güvenlik güçlerinin esir listesini incelediği ifade edilirken, serbest bırakılacak İsrailli esirlerin ailelerine bilgi verildiği aktarıldı.

Esir Takasında İlerleme

Dün akşam saatlerinde, Hamas'ın elindeki 13 İsrailli esir ile İsrail'in Batı Şeria'daki hapishanesinde bulunan 39 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Uzlaşma kapsamında, Hamas'ın 50 İsrailli esire karşılık İsrail'in de 150 Filistinli esiri salıvermesi öngörülüyor. Esirler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor.

Bu süreç, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ara verilmesi kapsamında önemli bir adımı temsil ediyor. Takasın ilerleyişi ve serbest bırakılacak esirlerin sayısı, taraflar arasındaki insani ateşkesin devam edip etmeyeceğine dair de gösterge niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet