İstanbul Sözleşmesi İptali Sonrası: Kadın Ölümlerinde Kaygı Verici Artış

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildikten sonra şüpheli kadın ölümlerinde artış yaşanıyor. İstatistikler, yılın ilk 10 ayında 194 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini gösteriyor.

Yayınlanma:
İstanbul Sözleşmesi İptali Sonrası: Kadın Ölümlerinde Kaygı Verici Artış

İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından iptal edilmesinin ardından, kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümleri ciddi şekilde artış gösteriyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, yılın ilk 10 ayında 194 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Ekim ayında ise sadece bu ay içerisinde 18 kadının ölümü şüpheli bulundu.

cezasizliga-son-istanbul-sozlesmesini-uygula-640x427-1.jpeg

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN İPTALİNDEN SONRA KADINLARIN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE Mİ?

Avukat Leyla Süren, bu artışın kaygı verici olduğunu belirterek, ölümlerin artık daha gizli bir şekilde gerçekleştirildiğini ve suçun örtbas edilmeye çalışıldığını ifade etti. Süren, "Kadınlar camdan balkondan düşerek ölüyor. Bu şüpheli ölümlerde kadınların hemen hemen hepsinin yanında bir erkek bulunuyor. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın incelemeleri yetersiz kaldığı için olaylar şüpheli ölüm olarak kalıyor." dedi.

Avukat Süren, İçişleri Bakanlığı'nın kadın cinayeti sayılarını açıkladığını ancak şüpheli kadın ölüm sayılarını yayımlamadığını belirtti. Özellikle İstanbul Sözleşmesi'nin ardından kadın cinayeti sayısının arttığını fakat resmi makamların bunu açıklamadığını vurguladı.

117645877-gettyimages-1229740383.jpeg

Bu kapsamda, 2018 yılında işyerinin üçüncü katından düşerek hayatını kaybeden Aysun Yıldırım dosyasının etkin bir şekilde soruşturulmaması üzerine Avukat Süren, bu dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Yıldırım'ın annesi, adalet mücadelesi verirken aynı zamanda devletin desteğini beklediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet