İstanbul'da Hafta Sonu İçin Kritik Uyarı: Şiddetli Fırtına Geliyor

İstanbul'da yaşanacak hava değişikliğiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklama, hafta sonuna yönelik kritik bir durumun işaretlerini veriyor.

Yayınlanma:
İstanbul'da Hafta Sonu İçin Kritik Uyarı: Şiddetli Fırtına Geliyor

İstanbul'da hafta sonu için beklenen hava durumuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklama, kentin soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğini belirtiyor.

Rüzgâr ve Fırtına Tahmini

Cumartesi günü itibariyle başlayacak olan rüzgârın, fırtına (40-60 km/s) şeklinde esmesi öngörülüyor. Pazar günü ise bu hızın kısa süreli hamlelerle tam fırtına şiddetinde (80-100 km/s) olması bekleniyor.

Ani Sıcaklık Düşüşü ve Yağışlar

Ardından, sıcaklıkların ani bir düşüşle 8-10 derece azalacağı ve güçlü sağanak yağmurların etkisine gireceği tahmin ediliyor. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

Hazırlıklı Olun

İBB ekipleri, olası olumsuzluklara karşı hazırda beklerken, İstanbullulara da bu hava koşullarına karşı tedbirli olmaları çağrısı yapıldı. Yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması tavsiye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet