İstanbul'da İsrail İstihbaratı Bağlantılı Casusluk Operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü bir soruşturma, İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı şüphelilerin casusluk faaliyetlerini ortaya çıkardı. Bu kapsamda, şüpheliler arasında Filistinli bir yazılımcı ve İsrail istihbaratı adına Türkiye'de faaliyet gösteren kişiler bulunuyor.

Yayınlanma:
İstanbul'da İsrail İstihbaratı Bağlantılı Casusluk Operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı olduğu belirlenen bir casusluk operasyonunu ortaya çıkardı. Soruşturma, Raed Gazzal ve Filistinli yazılımcı Omar A. arasında yapılan iş teklifi ve para transferiyle başladı.

İsrail İstihbaratı Bağlantılı Soruşturma Detayları

Gazzal'ın İsrail İstihbarat Servisi ile ilişkili bir şirket adına çalıştığı tespit edilirken, Omar A'nın Gazzal'dan iş teklifi aldığı anlaşıldı. Şüpheliler arasında Nikola Radonjıc'in de bulunduğu ve Radonjıc'in, İstanbul'a gelerek Omar A. ile görüşme yapmak için geldiği belirlendi. Proje karşılığında deneme amaçlı para transferi gerçekleştirildiği de soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Radonjıc ve Foad Osama Foad Hıjazı'nin, İsrail İstihbarat Servisiyle bağlantılı oldukları iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi. Soruşturma, İstanbul'da İsrail İstihbaratı adına casusluk faaliyetlerinin varlığını ortaya koymuş durumda. Konuyla ilgili ayrıntılı soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet