İstanbul'da Okul Açılışıyla Trafiğe Yoğun İlk Gün: D-100 ve TEM'de Kilitlenme

Türkiye genelinde ara tatilin bitmesiyle İstanbul'da iş trafiğiyle birlikte okul servisleri ve özel araçlarla artan yoğunluk, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda yüzde 50'leri aşan trafik sıkışıklığına neden oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Avrupa Yakası'nda yüzde 51, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 60'a varan trafik yoğunluğu gözlendi.

Yayınlanma:
İstanbul'da Okul Açılışıyla Trafiğe Yoğun İlk Gün: D-100 ve TEM'de Kilitlenme

İstanbul'da okulların 1 haftalık ara tatilin ardından yeniden açılmasıyla birlikte, haftanın ilk gününde şehrin her iki yakasında trafik yoğunluğu arttı. Sabah saatlerinde iş trafiğine ek olarak okul servisleri ve bireysel araçların katılmasıyla birlikte, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda trafik sıkışıklığı belirginleşti. Avrupa Yakası'nda başlayan yüzde 51'lik trafik yoğunluğu, Anadolu Yakası'nda yüzde 60'a kadar yükseldi.

Özellikle D-100 Karayolu üzerinde Haliç Köprüsü ve Mecidiyeköy ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü mevkilerinde trafik yoğunluğu artarken, okulların bulunduğu ara sokaklarda da servis araçları ve öğrenci taşıyan velilerin özel araçlarıyla trafik sıkışıklığı yaşandı.

Ara Tatilin Sonu Trafiği Doldurdu: İstanbul'da İş ve Okul Yoğunluğu

Ara tatilin sona ermesiyle beraber öğrenci trafiğinin artmasıyla birlikte, şehir genelinde trafikte beklenen yoğunluk yaşandı. Trafikteki artış, özellikle sabahın erken saatlerinde işe gidenlerle birlikte okul servislerinin ve velilerin yoğunlaşmasıyla tetiklendi. Bu durum özellikle ana arterlerde ve bağlantı yollarında sıkışıklığa sebep oldu.

Yetkililer, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunun devam edebileceği uyarısında bulunurken, sürücülere dikkatli olmaları ve alternatif güzergahları tercih etmeleri konusunda çağrıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet