İstanbul'da Tam Fırtına Alarmı: Vatandaşlar Tedbirli Olmalı!

Meteoroloji'nin 'turuncu' alarm verdiği İstanbul için tam fırtına uyarısı geldi! Valilik, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren beklenen şiddetli rüzgarlar için vatandaşları olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yayınlanma:
İstanbul'da Tam Fırtına Alarmı: Vatandaşlar Tedbirli Olmalı!

Kış aylarına yaklaşırken sıcak hava dalgaları Türkiye genelini de terk etmeye başladı. Yetkili kurumlar vatandaşları hava değişimlerine karşı uyararak tedbirli olmaları konusunda bilgilendiriyor.

VALİLİKTEN TAM FIRTINA UYARISI

Meteoroloji, İstanbul ve çevre illerde hafta sonu sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtınanın etkili olmasını bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kentte beklenen fırtına için 'turuncu' kodlu alarm verirken İstanbul Valiliği de vatandaşları 'tam fırtına'ya karşı uyardı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"18.11.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgârların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" şeklinde uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet