İstanbul'u Bekleyen Fırtına Uyarısı!

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, güneybatı yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlar şehirde etkili olacak. Valilik ve Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre, yarından itibaren başlayacak olan fırtına, pazar günü daha da güçlenecek. Olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Yayınlanma:
İstanbul'u Bekleyen Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son açıklamasına göre, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Sıcaklıkların da düşeceği belirtiliyor.

Valilikten Uyarı Geldi

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada güneyden esmesi beklenen rüzgarın kuvvetli olacağı ve cumartesi günü sıcaklıkların 4 ila 8 derece arasında düşeceği uyarısında bulundu.

Pazar Günü Alarm

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, pazar günü için daha güçlü bir fırtına öngörüyor. Batı ve kuzeybatı yönlerden gelecek fırtınanın 70-90 kilometre/saat hızında olabileceği ve yer yer 100 kilometre/saat üzerinde esmesinin beklendiği vurgulanıyor.

Açıklamalarda, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklerin yanı sıra soba ve baca gazından kaynaklı zehirlenme ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısı yapılarak dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet