İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır'dan Suç Duyurusu: Dokunulmazlık Talebi

İYİ Parti'ye taciz suçlamasıyla Disiplin Kurulu'na sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kendisi hakkında yapılan suçlamalarla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca TBMM Başkanlığı'na, dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi. Dikbayır, suçlamaların yargı tarafından incelenmesi ve soruşturulması talebinde bulundu.

Yayınlanma:
İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır'dan Suç Duyurusu: Dokunulmazlık Talebi

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kendisi hakkında 'taciz' suçlamasıyla partisinin Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin ardından, suçlamaların yargı tarafından incelenmesi için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yaptığı suç duyurusunda 4 ayrı iddianın soruşturulmasını istedi.

Ayrıca, TBMM Başkanlığı'na dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe veren Dikbayır, Anayasa'nın ilgili maddesine vurgu yaparak yargı tarafından suçlamaların incelenmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

umit-dikbayir-dan-kendisi-hakkinda-suc-duyurusu-dokunulmazliginin-kaldirilmasini-talep-etti-1.jpeg

Ümit Dikbayır'ın Dokunulmazlık Talebi

Dilekçesinde, "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekilinin Meclis kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz." maddesine referansla yargı sürecinin işlemesi için dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Dikbayır'ın suç duyurusuyla ilgili yargı süreci ve dokunulmazlık talebi, ilgili makamlar tarafından değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet