Konteyner Kentlerde Su Baskını ve Mağduriyet

Adıyaman'da şiddetli yağışlar, geçici konteyner kentlerde su birikintilerine ve bazı konteynerlerin su altında kalmasına neden oldu. Türk Tabipleri Birliği (TTB) sosyal medyada depremzedelerin kendi imkanlarıyla su tahliyesi yapmak zorunda kaldığını paylaşarak bu duruma tepki gösterdi. Mağduriyet görüntülere yansıdı.

Yayınlanma:
Konteyner Kentlerde Su Baskını ve Mağduriyet

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adıyaman’da 2 gündür devam eden şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda konteyneri su bastığını duyurarak yetkililere tepki gösterdi. Depremzedelerin mağduriyeti ise paylaşılan görüntülere yansıdı.

'ORGANİZASYON YETERSİZLİKLERİ SÜRÜYOR'

Depremzedelerin ellerine aldığı kovalarla suları dışarı boşaltmaya çalıştığı anların videosunu sosyal medya X hesabından paylaşan TTB, şu ifadeleri kullandı:

"Adıyaman'da dün ve bugün yaşanan yağış nedeniyle çok sayıda konteynırı su basmış, depremzedeler bir kez daha yaralarını kendi kendilerine sarmak zorunda bırakılmıştır.

Depremin üzerinden 9,5 ay geçmesine karşın geçici yerleşim alanlarındaki organizasyon yetersizlikleri sürmektedir.

Kamu otoritesine geçici yerleşim alanlarında su baskını, yangın, salgın hastalık gibi risklere karşı hızla önlemler alma çağrısı yapıyor; güvenli ve sağlıklı yapılar inşa etme sorumluluğunu hatırlatıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet