Kudüs Hastanesi'nde 48 saatlik yakıt kaldı!

İsrail'in, Gazze'ye uyguladığı katliam devam ederken, Filistin Kızılayı, Kudüs Hastanesi'nin yakıtının 48 saat içinde tükeneceğini duyurdu.

Yayınlanma:
Kudüs Hastanesi'nde 48 saatlik yakıt kaldı!

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Bölgede sıcak temaslar sürerken Filistin Kızılayı, Gazze'de binlerce yerinden edilmiş kişi ile yüzlerce yaralıyı barındıran Kudüs Hastanesinin yakıtının 48 saat içinde tükeneceği uyarısında bulundu.

Kızılaydan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs Hastanesi'nin jeneratörlerini çalıştırmak için kullanılan yakıtın 48 saat içinde tükeneceği, dolayısıyla resüsitasyon ekipmanlarının ve yoğun bakım bölümlerinin hizmet dışı kalacağı vurgulandı.

Tıbbi malzeme ve ilaç kıtlığının yanı sıra sağlık personeli, hastalar ve yaralılar için büyük miktarda yiyecek ve içme suyu sıkıntısı yaşandığı aktarılan açıklamada, üç haftadan fazla bir süreden bu yana 14 bini aşkın yerinden edilmiş kişinin şu anda hastanede kaldığı ifade edildi.

Açıklamada, sağlık ve yardım sektöründe çalışan uluslararası kurum ve kuruluşlara acilen yardım ve gerekli ihtiyaçları Gazze'ye ulaştırmaları çağrısı yapıldı.

Ayrıca açıklamada, İsrail güçlerinin, ambulansların ve acil durum araçlarının operasyonlarının devamı, Kudüs Hastanesinin çalıştırılması ve orada yerinden edilmiş insanlara yardım sağlamak için gerekli olan ana bileşenlerin girişini engellediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet